Makeaa siedätystä

Lueskelin pari päivää sitten kirjastossa Luontaisterveys lehteä (ei tainnut olla uusin) ja siinä oli artikkeli luomuhunaja valmisteesta, mikä on kehitetty siedätyshoidoksi siitepölyallergioita vastaan. Kyseessä on siis ravintolisä koska käyttö poikkeaa tavallisesta hunajasta. Hunaja (tai ravintolisä) siis sisältää siitepölyä muttei mitään lisä- tai säilöntäaineita ja sillä on saatu hyviä tuloksia allergioiden hoidossa. Lähes koko ikäni allergioista kärsineenä menin tutkimaan valmistajan nettisivuja ja luin ne puoleksi hutaisten. Ehkäpä olin liian innoissani keskittyäkseni kunnolla, koska siedätyshoito on ollut minulla mielessä monesti, mutta se on tuntunut liian kliiniseltä ja hankalalta. Olisiko mitään niin ihanaa kuin saada siedätyshoitoa (ja apua allergiaan) syöden hunajaa? Noh, lopputuloksena on se, että kävin ostamassa kyllä heidän valmistamaansa hunajaa, mutten sitä Apipollen Immuno Luomu hunajaa, jota oli alunperin tarkoitus, koska sekoitin valmisteet keskenään. Näin sitä saa hävetä itseään jatkuvasti.No eipä siinä. Nyt minulla on yksi ylimääräinen purkki herkullista luomuhunajaa, joten eipä minulle kovin hullusti käynyt. Apipollen Immunoa pystyy valmistajan nettisivujen mukaan ostamaan luontaistuotekaupoista, ostamani hunaja on puolestaan Itäkeskuksen citymarketista. Tietääkseni tätä hunajaa ei saa muualta Helsingistä. Hinta oli palttiarallaa 5,50 € ja purkin koko 450g. Pitää ilmeisesti käydä vielä jossain luontaistuotekaupassa kyselemässä lisää hunajaa (tällä kertaa sitä Apipollen Immunoa), että elämä pysyy makeana. Meinaan kyllä ehdottomasti testata tuotetta ja paras aika aloittaa olisi varmaan juuri nyt. Jos jollakulla on käyttökokemuksia nimenomaan Apipollen Immunosta niin kertokaa onko ollut vaikutusta.

Palatakseni vielä Luotaisterveyslehteen täytyy sanoa, että olin positiivisesti yllättynyt lukiessani sitä. Lehti piti sisällään paljon artikkeleita vaihtoehtoisista hoitomuodoista sisältäen pH-tasapainon, lisä- ja säilöntäaineettomuuden, sekä ei perinteiseen ravintosuositukseen perustuvia ravintoremontteja. Ja tietenkin vielä paljon muuta. :) Minä olen selannut vasta kahta eri numeroa, joten en osaa sanoa löytyykö sieltä myös jotain skeidaa, mutta aion pitää lehden mielessä kirjastoreissuilla.

8 kommenttia:

 1. Hyvä lehtivinkki! Pitääkin käydä kirjastossa tollasia helmiä etsimässä :)
  Omaan siedätyshoitoon kuuluu Hämeenkyrön Pesosen mehiläistarhojen siitepöly:
  http://www.mehilaistarhat.fi/tuotteet.html
  Joka aamu mennyt jo parin viikon ajan smoothieen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos siitepölyvinkistä! Mulla on mehiläistarhojen siitepöly vielä testaamatta. Se ois ainakin kotimaista toisin kuin iherbistä tilattu. Vois kuvitella, että toimii paremmin.

  VastaaPoista
 3. anu -honkanen@wippies.com18. lokakuuta 2010 klo 21.26

  hei minä olen päässyt kaikista tosi pahoista ihottumista eroon luonnonmukaisilla ravintolisillä eiapteekki tuotteilla koska nehän on synteettisiä ja orgaanisia aineita esim kaikkihan alkaa suolistosta olen myöskin päässyt eroon keliaakista tai on tätä nykyä oireeton
  käytän asidofilusta pohjana ja paljonmuita luonnollisia vitamiineja

  VastaaPoista
 4. Apipollen Immuno luomuhunajaa voi tilata suoraan valmistajalta nettisivuilta löytyvillä yhteystiedoilla. Tilasin juuri itse yhden purkin kun ei luontaistuotekaupoista löytynyt ja kokeilen suurin odotuksin. Toivottavasti toimii siitepölyallergioihin.

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa, minäkin olen käynyt kyselemässä purkkia, muttei ole löytynyt. Sanovat vain että on tilauksessa ja tulee pian. Mitäs purkki maksoi postikuluineen?

  VastaaPoista
 6. Tilasin postiennakolla joten postikulut oli vähän enemmän, muistaakseni reilu kympin. Purkki maksoi 25 eur.

  VastaaPoista
 7. Hei, tuliko kokeiltua siedätyshunajaa, nyt saa Kerimesin verkkokaupasta tilattua ja Helsingistä Pur kaupasta.
  T. Kyösti

  VastaaPoista