Uuden vuoden tuulet ja rauhoittumista

Kirjoittaminen on ollut jo pitempään tauolla ja se on tuntunut ihan hyvältä. Muiden blogejakin on tullut luettua laiskasti viiveellä, jos ollenkaan. Tuntuu etten ole jaksanut edes katsella netistä raakailuun tai ylipäänsä ravitsemukseen liittyviä videoita tai artikkeleita kuin satunnaisesti. Yksi syy taukoon on tietysti ollut harjoitteluni, joka on vienyt osan energiastani ja nimenomaan ajasta, minkä normaalisti viettäisin koneella istuen. Voihan se olla että jatkuva uuden opettelu harjoittelun muodossa on ollut jo ihan tarpeeksi, en vain jaksa ottaa enempää vastaan kun on muutenkin pari tuhatta pilleripurkkia opiskeltavana. Aivot ovat olleet ylikuormittuneen tuntuiset jo vähän aikaa ja huomaan että olen alkanut unohtelemaan asioita. Lyhytmuistinikin on ollut hälyyttävän surkea viime viikkoina ja olen oikeasti ollut vähän huolissani. Tämä on ainakin lisännyt haluani ottaa vähän iisimmin ja koittaa tyhjentää pää kaikesta turhasta. Muutenkin pieni tauko mistä tahansa tekee ihan hyvää.

Tuleva vuosi 2011 on kuitenkin oleva melkoinen opiskelujen vuosi, koska olen aloittamassa luontaistuotetietouden peruskurssia (provita oy) sekä siirtymässä työssäkäyvien joukkoon. Tämän lisäksi suunnittelen vielä yhtä toistakin koulutusta, mutta siitä myöhemmin lisää, kun tiedän asiasta enemmän. Ehkäpä latailen nyt tiedostamattani akkuja, koska tiedän mitä on tulossa. Tuleva työni tulee olemaan onneksi osa-aikainen, muuta en varmasti opiskelujen ohella jaksaisikaan. Onneksi työni tukee opiskelua ja aihe on kerrankin mielenkiintoinen.

Huomaan selvästi muuttuneeni niistä ajoista, jolloin sinnittelin liian tiukalla aikataululla (osittain koska jätin asiat viime hetkeen) stressaten ja juosten. Nykyisin kaipaan paljon aikaa asioille ja niiden kypsyttelylle. Opiskelusta haluan muutakin kuin hienon todistuksen ja tittelin. Minulta on aina puuttunut kyky keskittyä yhteen asiaan ja sen takia olen säheltäen aloittanut monta asiaa yhtä aikaa. Minulla on aina ollut kiire jonnekin ja tietäähän sen mihin se johtaa: ei yhtään mihinkään. Tänä keväänä en edes katsellut mitään alkavia työväenopiston kursseja, koska tiedän että kalenterini täyttyy varmasti opiskeluista, työstä ja ulkoilusta. Epäsäännöllisen työni vuoksi en oikein voi edes ajatella säännöllistä harrastusta, joten sekin rajaa aika paljon pois. Hyvä niin.

Koska elämässä pitää olla myös niitä hauskoja hetkiä ja muutakin rentoutumista kuin ulkoilu, toivon myös aikaa jäävän ystäville, naurulle, uusille asioille ja luovuudelle. Ehkäpä alan punomaan kahvipaketeista koreja tai käyn salsaamassa. Se jää nähtäväksi, eikä ole mitään väliä toteutanko mitään suunnitelmistani. Kunhan olisi kivaa ja mieli tasapainoinen. Onneksi minä voin itse luoda oman nykyhetkeni sellaiseksi kuin haluan ja samalla määrään suunnan tulevaisuudelleni. Ensimmäinen askel on jo otettu ja nyt ei enää ole kiire mihinkään. Leppoisaa vuotta 2011 kaikille!
 


5 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mukavan armollisesta vaikkakin työntäyteiseltä tulevalta vuodelta! Asenne tuntuu olevan hyvä, kunpa itsekin oppisin keskittymään vain rajalliseen määrään asioita enkä hörhöilemään siellä täällä. Hyvää uutta vuotta ja iloa opintoihin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, hyvää uutta vuotta myös sinulle.

  VastaaPoista
 3. Moi!sattumoisin eksyin sivuillesi ja oli hauskaa huomata,että minäkin olen ilmoittautunut luontaistuotetietouden peruskurssille!Tavataan siis siellä!-Kirsi Laitio-

  VastaaPoista
 4. Moi Kirsi,

  Onpa hauska sattuma! Me siis tavataan aivan pian. :) Sulla ei vissiin ole blogia?

  VastaaPoista
 5. juu ei ole...mutta koskaan ei voi sanoa ei koskaan..:)

  VastaaPoista