Kainoja terveisiä Köyliöstä

Kesä, Suomi ja mökkeily. Koska loma.

Reissun yhtenä suunniteltuna paikkana tällä kertaa oli pienen pieni Köyliö. Netti juorusi, että siellä olisi pieni ja Kaino vaateliike, jonka erikoisuus on melkeinpä 100%:n suomalaisuus, luonnonmateriaalit ja kauniit kuosit. Parasta tietysti on se, että netti oli oikeassa.



Myyjän kanssa jutustelu paljasti, että ainoastaan langat ostetaan ulkomailta, muutoin kaikki valmistetaan liikkeen takahuoneessa kankaita myöten. Yrityksessä on neljä vakituista työntekijää ja pari muuta osa-aikaista/kausityöntekijää. Pääsimme kurkkaamaan takahuoneeseen ja siellä tosiaan oli yksi ompelija työn touhussa. Kainon vaatteissa käytetään kampapuuvillaa ja merinovillaa jotka ovat kestäviä luonnonmateriaaleja. Mitään tuholaismyrkkyjä tai pintakäsittelyaineita vaatteissa ei ollut, joten sovittamisen jälkeen kädet eivät olleet tahmaiset tai likaiset. Näitä vaatteita ei tarvi käyttää pesukoneessa ennen ensimmäistä käyttöä.

Mukaan tarttui pari mekkoa, yksi jakku ja miehelleni paita. Kesäalen ansiosta vaatteet olivat n. 100€/kpl mikä suomalaisesta käsityöstä ei mielestäni ole paljon.



Materiaaleista vielä sen verran, että mekot tuntuvat hauskasti kevyiltä ja kesäisiltä ollen kuitenkin neulosta joka soveltuu kylmempäänkin ilmaan. Toinen mekkoni on puoleksi merinovillaa, joten sain ohjeeksi pestä sen vain kun on todella tarpeen. Muuten tuulettaminen riittää. Toivon, että mekoista ja jakusta on iloa pitkäksi aikaa. 

Liike on ihana! Suosittelen käymään jos pääset tai voit tutustua tuotteisiin myös verkkokaupassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti