Asioiden lykkääminen ei kannata

Minulla oli viime kesänä yhdet ihanat lempparikengät. Ne sai jalkaan helposti, olivat yltiömukavat jalassa ja sopivat miltei kaikkien vaatteiden kanssa. Reissuun lähteminen oli helppoa koska selvisin aina yhdellä kenkäparilla. Luksusta.

Viime syksynä jo huomasin, että kengissä alkaa olla kulumia kantapohjissa. Harmitti hirveästi, koska kengät olivat yhden kesän vanhat (ja jo niin rakkaat!) ja kulumat (erityisesti toisessa kengässä) alkoivat taittaa astumistani vinoon. En ollut varma voiko vikaa korjata, mutta "onneksi" talvi teki tuloaan ja päätin lykätä asian hoitamisen seuraavaan kevääseen.

Keväällä ollessani töissä mietin kenkien korjauttamista moooonta kertaa. Tarkoitus oli mennä suutarille heti kun vain muistan ja jaksan. Ajattelin, että kengät pitäisi saada kesäkuntoon ehdottomasti. Kevät kului ja tekosyyt kenkien korjauttamiseksi alkoivat olla puhdasta laiskuutta. Lähikauppani vieressä oleva suutari (etäisyys ei siis ainakaan olisi pitänyt olla ongelma) meni kiinni aina arkisin klo 17 ja töiden jälkeen väsytti. Viikonloppuisin oli aina liian kova kiire ja alkoi pelottaa että kenkien korjaaminen maksaa maltaita, ehkäpä saisin samalla rahalla uudet eikä minun tarvisi odottaa kenkien korjaamista, hakisin vain helposti kaupasta. Noh, ei niin helppo tehtävä sekään, trust me. Sitten sattumalta löysin kirpputorilta vähän samantyyliset kengät mutta ne eivät olleet läheskään yhtä monikäyttöiset. Joka tapauksessa sain jälleen hyvän syyn lykätä suutarilla käyntiä.

Eilen vihdoin viimein (syksyn jo alettua) sain raahattua itseni (ja ennen kaikkea kenkäni) suutarille. Hämmästyksekseni suutari sanoo, että helppo homma, maksaa 10€. Haluatko kengät jo huomenna? Minä tyydyin nyökkäilemään järkyttyneenä. Näinkö helppoa se oli? Miksi ihmeessä olen viivytellyt näin kauan näin yksinkertaisessa asiassa? Olen tuhlannut ainakin sata ajatusta kenkieni takia ja etsinyt uusia vastaavia tunti kaupalla ihan turhaan!

Tänään sattumalta katsoin Peter Ragnarin haastattelua youtubesta ja hänen neuvonsa oli vapaasti lainaten: "Jos sinulla on jokin ikävä asia tehtävänä tälle päivää, tee se heti ensimmäiseksi aamulla. Näin sinulle jää loppu päivä nautittavaksi."
Olisinpa saanut tuon neuvon jo viime syksynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti