Oscar 900 vastaan Oscar 930

Löysin sattumoisin hyvän videon mehukoneiden Oscar 900 ja Oscar 930 vertailusta. Ostettuani Oscar 930 mehukoneen sain ohjekirjasen joka esitteli myös Oscar 900 toimintoja. Vaikka olen ollut tosi tyytyväinen mehustimeeni, olen silti jäänyt myös miettimään olisiko sittenkin pitänyt ostaa Oscar 900 jolla saisi tehtyä myös spagettia ja vanukkaita. Tämän video auttoi kyllä ymmärtämään että olen tehnyt hyvän valinnan, koska haluan nimenomaan hyvää mehua. Ei sitä spagettia kuitenkaan tulisi kovin usein tehtyä ja vanukasta saa blenderilläkin. Jostain kumman syystä se ruoho vaan monesti näyttää vihreämmältä aidan toisella puolen...

11 kommenttia:

  1. Kiitos tästä! Olen nimittäin itsekin toisinaan miettinyt, että olisiko pitänyt ostaa kuitenkin 900, jotta voisi tehdä pähkinävoita, spagettia, jäätelöä jne. Mutta kyllä toi mehustaminen oli sen verran hankalamman näköistä, että onneksi valitsin 930:n, sillä mehu on todella tärkein homma. Ihmettelen vaan, kun toi mies sanoi, että vaan 900:lla onnistuu jäätelön teko, ainakin Juicelandin sivuilla sanottiin, että 930 tekee myös jäätelöä ja sorbettia, mutta ohjekirjassa sitä ei kuitenkaan ollut. Oletko siis kokeillut "mehustaa" pakastettua banaania tai pakastemarjoja siitä läpi?

    VastaaPoista
  2. En oo kokeillut. Itse asiassa en oo edes testannut sitä isompireikäistä siivilää/raastinta (mikä lie), joka on tarkoitettu hedelmille. Ehkä sillä sais tosiaan jotain hedelmäsorbettia tai jäätelöä aikaiseksi...? Mulla tulee tehtyä pääasiassa vihannesmehuja jossa on sitten ehkä hedelmä mukana, joten se tiheämpi on vaan käytössä. Tässähän on selvästi ryhdyttävä kokeilemaan! Äiti kertoi että esim. avokadosta tulee semmoinen vanukasmainen puserrettaessa sillä hedelmäsiivilällä, mutta en tiedä muista hedelmistä tai pakastetuista miten käy.

    VastaaPoista
  3. Minäkään en ole kokeillut isompireikäistä systeemiä kertaakaan, mutta ohjeessa luki, että se olisi just marjoille ja pehmeille hedelmille hyvä. Mantelimaitoa olen tehnyt Oscarilla, mutta muuten kans täysin vihermehulinjalla ollut. Täytyypä kyllä nyt kokeilla sitä jäätelöä. Luulisin, että ei kyllä ihan superjäisiä banskuja voi sinne heittää.

    VastaaPoista
  4. Kiitos videosta. En ole koskaan oikein ymmärtänyt, miksi mehustaa (vs. smoothiet), mutta tämä valaisi vähän. Eli mehustamisessa ei tarvitse lisätä lainkaan nestettä, vaan kaikki on ruoka-ainesten omaa nestettä. Videossa sanottiin, että mehun vitamiinit ym. myös imeytyvät paremmin, kun ruoansulatus pääsee helpommalla kuin smoothieissa. Mitä muita etuja mehulla on verrattuna smoothieihin? Näissä ei saa kuituja, jos kuidut jäävät siihen "jätteeseen", vai? Näihin ei voi sekoittaa pähkinöitä ja siemeniä mukaa vai voiko? Mitä kaikkea näillä voi tehdä ja mitä teette? Käytättekö enää lainkaan blenderiä? Nimimerkki "hotsittaisi, mutta ei ole rahaa eikä ole varma, tulisiko sitten oikeasti käytettyä jatkuvasti"... :) Ja sitä paitsi mulla on kantovesi, tuo tiskaaminen näytti hieman työläältä.

    VastaaPoista
  5. Hei, piti vielä kysyä, että jos tilasit mehustimen Briteistä, niin tuliko siihen automaattisesti Suomessa käytössä oleva sähkötöpseli mukana, eikä Briteissä käytössä oleva erilainen sähköpistoke?

    VastaaPoista
  6. Moi Pellon pientareella!

    Hyviä kysymyksiä sulla ja mietinkin olenko kauhean hyvä vastaamaan... Yritetään!
    Mehu tosiaan on ruuansulatukselle armollisempi jos se tarvitsee taukoa ja minusta mehu on myös huomattavasti helpompi tapa tankata vitamiineja jos on tarvis. Onhan se myös kivaa vaihtelua. Koska kuidut tosiaan tulevat toiseen kippoon kuin mehu, yritän tehdä mehuista mahdollisimman "vihreitä" eli vältellä liian sokerisia hedelmämehuja. Jos puristaa vain hedelmiä mehuksi niin saa helposti sokeripiikin, kuidut kun vähän hillitsevät sokerien imeytymistä. Mun mehut ovat yleensä selleri, kurkku, porkkana, pinaatti, parsakaali, fenkoli, itu yms. sekoituksia, joissa on jokin hedelmä seassa. Jäänyttä kuituseosta voi käyttää muuhun ruuanlaittoon, esim. kräkkereihin, kasvispyöryköihin, sosekeittoihin yms. Itselläni tulee tehtyä lähinnä kräkkereitä eli näin ei mene kuidutkaan hukkaan. Mehustimella voi myös tehdä siemen- ja pähkinämaitoja niin että pistää siementen/pähkinöiden kanssa vettä ja norottaa ne mehustimen läpi. Jälleen jäävä kuitu menee minulla kräkkereihin. Minä ainakin käytän edelleen blenderiä aamusmoothien tekemiseen ja mehustinta sitten kun haluan mehua. Hyvänä puolena mehustimessa on se, että tulee käytettyä enemmän kasviksia. Itse ainakin pistän blenderiin yleensä hedelmiä ja marjoja kun taas mehustimeen ne kasvikset. Tokihan niitä kasviksia voi laittaa blenderiinkin, mutta mulla ei oo ainakaan näin talvella tehnyt mieli raakoja/kylmiä sosekeittoja. Mehustin voi olla välillä pari päivää tauolla, mutta kyllä sillä tulee vähintään pariin otteeseen viikossa hurruutettua. Mulla ei tuu välttämättä pestyä mehustinta ihan joka käytön jälkeen, eli jos teen mehun päivällä ja tiedän tekeväni mehun vielä illallakin, pesen sen vasta sitten toisen mehun jälkeen. Se vähän helpottaa pesu-urakkaa, vaikka ei se mikään mahdottomuus ole. Tokihan se kuitu alkaa haista, jos jättää sen pitkäksi aikaa seisomaan.

    Sähkötöpseli tuli mehustimen mukana. Hyvää palvelua.

    Mä oon ollut tyytyväinen mehustimen ostoon vaikka pitkään punnitsin ja harkitsin. Olihan se kallis ostos, mutta myös ihana lisä keittiössäni. Minun äidilleni kävi niin että hän pisti blenderin vähäksi aikaa kokonaan syrjään kun ihastui mehuihin.
    Mehut ovat ihanan raikkaita ja tuoreita, maksaen toki paljon enemmän kuin kaupan "tuoremehut". Toki on mahdollista, että joku ei niin tykkää värkätä mehustimella, joten on hyvä tosiaan miettiä tovi ennen ostopäätöstä. Eiköhän se tyydyttävä ratkaisu tule sullakin pian eteen. :)

    VastaaPoista
  7. Hei Maija, kiitos kovasti vastauksesta! Teetkö kräkkerit kuivurilla? Paljon edullisempia ja tuoreita mehujahan laitteella saisi, joku porkkanamehukin on aika kallista. (Jos ei laske koneen takaisinmaksuaikaa.)

    VastaaPoista
  8. Totta. Kyllähän ne vähän laadukkaammat mehut maksaa aika paljon kaupassakin. Niitä ei silti voi verrata itse tehtyyn juuri puristettuun mehuun, koska esim. Biotta mehut on pastöroituja. Monet muut mehut ovat vaan seisoneet hyllyssä niin kauan että niiden ravintoarvoja sopii epäillä.

    Kräkkerit väännän toistaiseksi ihan uunissa (50 celsiusta, uunin luukku raollaan). Tarkoituksena on ostaa kuivuri, mutta kun tuo keittiö on niin pieni... Kevääksi ois ainakin kiva saada se, tarkoituksena on kuivattaa pellollinen vihreää!

    VastaaPoista
  9. Sorry, kiusaan sua vielä Maija! :) Olen edelleen katsonut tarjontaa, eri merkkejä ja videoita. Näyttää kyllä, että on tämä Oscar ihan huipputuote. Videoissa 930:een vaan lasketaan kamaa ja se menee läpi ilman tunkemista. Kirjoitit jossain, että sinulla laite menee välillä tukkoon kuitenkin? Millä tavalla ja millä raaka-aineilla sinulla tukoksia tulee, miten niitä voi estää? Kun videoissa tuo käyttö näyttää niin älyttömän helpolta...

    VastaaPoista
  10. No itse asiassa tässäkin videossa mainitaan tukoksista ja siitä miten helppo ne on aukaista. Eli siis tukoksia ei varsinaisesti tarvitse vältellä.
    Tukos syntyy siis siitä kun masiinassa on liikaa tavaraa eikä puristin ehdi pyörittää sitä. Tukos aukenee kun painaa "peruutusnappia" eli käynnistysnapista toiseen suuntaan, jolloin kone alkaa pyörittää toiseen suuntaan ja puskee liikaa tavaraa ylöspäin (ei saa silloin yrittää painaa tavaraa alas väkisellä). Silloin se aina aukenee ilman mitään koneen purkamista tai putsaamista. Ja tukoksia voi vältellä tietysti siten että ei pistä liian kovalla kiireellä kovia kasviksia kuten porkkanaa ja kaalta toinen toisensa perään. Sen oppii äkkiä kokemuksen kautta.
    Et kiusaa lainkaan. :)

    VastaaPoista
  11. Terve, oukei, eli no problem. :) Kiitos tiedoista taas!

    VastaaPoista