Unelmien etsintää

Huomaan edelleen pähkäileväni kovasti työelämää, omaa ammatti-identiteettiäni ja kiinnostuksen kohteitani. Mietin siis mitä janoan ja mikä saisi intohimon liekkini vain kasvamaan. Unelmioin aiheeseen liittyen päivittäin, mutta en silti ole onnistunut muodostamaan selvää kuvaa mitä se voisi olla. Aina puuttuu jotain ja innostus katoaa. Katsoessani Ylen areenalta Voimalan haastattelun Olli Postista ja Jaakko Halmetojasta tunsin lievän kateuden pistoksen sydämessäni. Kateus ei suinkaan johdu maineesta tai julkisuudesta vaan siitä, että molemmat ovat löytäneet oman juttunsa ja elävät sitä! Parasta siinä tietenkin on se, että intohimonsa löytäessään ei tarvitse jäädä polkemaan paikalleen vaan kehittyminen ja muuntautuminen on rajatonta. Minun kohdallani edelleen kaikista lähinpänä unelmaani (tietääkseni) elää Kaarina Davis, muttei hänenkään ratkaisunsa ole juuri se mitä itse haluan. Minun täytyy valitettavasti löytää omat polkuni.

Tämänhetkinen elämäni on onneksi kuitenkin tietyllä tapaa hyvin tyydyttävää ja kehittävääkin. Opin päivittäin uusia asioita ja saan jutella erilaisten ihmisten kanssa lemppariaiheestani; terveydestä. Työssäni rajaavaa on se että aikaa yhdelle ihmiselle on hyvin vähän. Asiakkaan kertoessa sairaudesta/vaivasta X, en voi oikein muuta kuin suositella muutamaa tuotetta, kertoa kahdessa minuutissa mitä tiedän aiheesta ja antaa ehkä kirjavinkkejä tai jonkun asiantuntijan nimen mukaan. Tokihan sekin tieto voi olla jo ratkaisevaa, mutta useimmiten taustalla on väärät ravintotottumukset, lääkkeet tai muu isoa elämäntapamuutosta vaativa tekijä taustalla, enkä voi tuntea muuta kuin riittämättömyyttä lähettäessäni asiakkaan matkaan niin pikaisilla neuvoilla. Ja tietysti harmittelen kovasti, ettei oma tietämykseni ole vielä asiantuntijan tasoa vaan välillä joudun nostamaan kädet pystyyn ja sanomaan etten osaa. Se toisaalta on kyllä paras motivaattori kehittymään ja ottamaan selvää.
Valitettavasti ihmiset olettavat usein, että riittää kun he hakevat tuotteen tai pari terveyskaupasta ja jäävät odottelemaan vaikutuksia, joita pitäisi näkyä melkeinpä heti. Niin lääketeollisuuden aivopesemään porukkaa me ihmiset. Todellisuudessa useimmiten vaivasta pääseminen voi vaatia jopa kymmeniä tai satoja erilaisia pieniä muutoksia elintapoihin. Tietenkin on aina lähdettävä siitä yhdestä muutoksesta, mutta läheskään aina se ei yksin riitä, kun on kyse sairaudesta. Perusterveille puolestaan yhdenkin asian muuttaminen voi tehdä ihmeitä esim. itsetehdyn vihermehun tai pirtelön lisääminen päivittäiseen ruokavalioon.

Juttelin yksi päivä asiakkaan kanssa, joka oli pitkän flunssakierteen päätteeksi alkanut miettiä ruokavaliotaan ja päätynyt lisäämään siihen paljon kasviksia ja kasvismehuja. Hänellä ei ollut käytössään superfoodeja, lisänä oli vain hyviä rasvoja öljyjen muodossa ja siitä huolimatta hän oli huomannut selvän muutoksen voinnissaan. Aamuisin vihermehu piristi ja iltaisin puolestaan takasi paremman unen. Hänestä oikein huokui tyytyväisyys ja terveys! Näitä tarinoita on niin mukava kuunnella.

Ehkäpä minä jollain tavalla elän juuri nyt unelmaani, ainakin jos vertaa "edelliseen elämääni". Pientä hienosäätöä on kuitenkin luvassa, ennemmin tai myöhemmin. Siihen asti rakentelen unelmakarttaani ja tähyilen taivaalle.
Mukavaa viikkoa kaikille!

3 kommenttia:

 1. Minusta on hienoa, että sinulla on pääsy ihmisten elämiin ja lyhyestä ajasta huolimatta pystyt vaikuttamaan asioihin. Kyllä se optimaalinen tapakin löytyy, risteyshän on jo löytynyt :)

  VastaaPoista
 2. Luomukasvikset sekä niistä tehdyt mehut ovat mielestäni paljon parempi vaihtoehto kuin superfood-termin alle kuuluvat tuotteet, niistä kun ei voi olla varma pidemmän päälle, vai voiko?

  Macajauhe ei nyt terveellä järjellä ajatellen ole kovin superin kuuloinen juttu, eihän vehnäjauhokaan ole. Idätetty vehnä tai vehnänorasmehu taaseen ovatkin.

  Säteilytetty, ties kuinka kauan varastoissa, konteissa lojunut Goji, ääääh, ei kuulosta kovin superilta, kun taas tuore tai ehkä jopa pakastettu mustikka sitä varmasti on.

  Tältä pohjalta ajateltuna tämä asiakkaasi on valinnut loistavan polun!

  Unelmat voivat taaseen olla lähempänä kuin uskommekaan :)

  VastaaPoista
 3. Aaro: eiköhän se löydy, kunhan malttaa odotella. :)

  Janni: Kannatan kyllä ehdottomasti ensisijaisesti kotimaisia kasviksia, juureksia ja marjoja/hedelmiä sekä niistä puristettuja mehuja, luomuna tietysti. En itsekään ajattele että perusterve henkilö välttämättä tarvisi näitä superfoodeja voidakseen hyvin. Mutta näen kyllä ajan ja paikan näille ulkomaisillekin herkuille, vaikka on kyllä totta että niiden laatua saa syynätä vähän tarkemmin ja välillä voi tulla pettymyksiä. Jos ajattelee vaikka lähtevänsä reissuun tai picnicille niin ne kuivatut gojimarjat on huomattavasti kätevämpi kuljettaa kuin pakastemustikat. Kesä/syksy on tietysti oma lukunsa milloin tuoreitakin on helposti saatavilla. Kotimaiset kuivatut marjat yleensä ovat jauhetussa muodossa, joten eivät kovin käteviä naposteltavia. Kotikäytössä ne ovat kyllä loistavia. Valitettavasti pienissä kaupungeista on helpompi löytää ulkomailta tuotuja superfoodeja kuin kotimaisia luomu kasviksia/hedelmiä, joten tässäkin tapauksessa ravintolisiksi ja elimistöä puhdistaviksi tarkoitetut makean veden levät ja muut jauheet voivat tehdä ihan hyvää.
  Mutta täysin samaa mieltä siinä, että asiakkaani oli loistavalla polulla!

  VastaaPoista