Vinkkejä allergian hoitoon

Tämä kevät on mennyt odottaessa milloin allergiaoireet rysähtävät päälle. Tässä edelleen jatkan odottelua, koska semmoista selvää "nyt se alkoi" tunnetta ei ole ollut. Ihan ilman oireita en valitettavasti ole selvinnyt, mutta silmät eivät ole olleet moksiskaan ja nenän lievää tukkoisuutta olen saanut hoidettua nenäkannulla ja tuoreella chilillä. Lääkityksen olen siis jättänyt kokonaan.

kuva täältä
Tuore chili toimii todella nopeasti ja vaikuttaa pitkään, mutta näkyy tehoavan lähinnä allergiseen nuhaan, ei niinkään flunssaan. Yhtenä yönä heräsin tukkoisena (ja tympääntyneenä vaikeaan hengitykseen) ja kävin mussuttamassa palasen chiliä ja unet jatkuivat vartin sisään täysin ilman tukkoisuutta. Kyllähän se vähän polttelee suuta, mutta sen kestää. Nenäkannu on ollut mun paras kaveri jo varmaan yli kuukauden ja suosittelen sitä kyllä ihan kaikille. Se toimii myös flunssaiseen nuhaan (tosin jos olet ihan tukossa, joudut vähän odottamaan että vesi pääsee läpi) ja on loistokeino poistaa kutittelevat pölyhiukkaset nenästä pois.
kuva täältä

kuva täältä
 Muita testaamisen arvoisia luontaistuotekaupasta saatavia lääkkeitä ovat pycnogenol (miksei siis havupuu-uutejuomakin!), kverilla, allermin ja alleriina. Minulla ei ole ollut käytössä näistä mitään nyt allergiakaudella, vaikka tarkoitus on ollut ostaa isot kassit havupuu-uutejuomaa. Rahanmenoa tuntuu vaan olevan joka suuntaan...

kuva täältä
Allergian hoidossa ei tietenkään unohdeta puhdasta ja laadukasta ruokaa! Luomuus, tuoreus ja allergisoivien aineiden välttely ovat tärkeitä tekijöitä eikä pidä unohtaa suoliston hoitamista. Itselläni ovat olleet käytössä Dr. Ohhira's probiootit ja voi olla isoksi osaksi myös niiden ansiota, ettei nenä ole vuotanut. Maitotuotteet voivat (myös raakamaitotuotteet) aiheuttaa joillekin limaisuutta ja ainakin itselläni on nyt testissä maidottomuus ja sen vaikutukset. Jostain syystä minulle on mystisesti tullut flunssaa aina juusto/maito/kerma mässäilyjen jälkeen enkä ole hoksannut että raakamaitotuotteet olisivat tehneet poikkeuksen. Onko kellään muulla kokemusta/sanottavaa maidosta ja sen vaikutuksista nuhan syntymiseen?

2 kommenttia:

  1. Moi Maija; tässä kirjoittaa Minna Imatralta, You know. Tuosta maidosta en osaa sanoa, mutta nenäkannusta olen samaa mieltä. Se jotenkin raikastaa nenän. Oon käyttänyt sitä flunssaan ja allergiaan jo pitemmän aikaa. Puhdistaa nenän tehokkaasti. Tämä siun blogi on mukavaa luettavaa; käyn täällä aina silloin tällöin. Mukavaa kevättä palstan parissa!

    VastaaPoista
  2. Moi Minna! Mukava että joku tykkää. :)

    Nenäkannu on kyllä ollut aivan loisto hankinta, vaikka se aluksi epäilyttikin.

    Mukavaa kevättä ja kesää sullekin!

    VastaaPoista