Sillä mitä suuhunsa pistää ON VÄLIÄ

Kävin eilen mielenkiintoista keskustelua yhden 80-vuotiaan asiakkaan kanssa terveyskauppojen historiasta Suomessa (eli siis Helsingissä) ja siitä, miten paljon vaikeampaa kaikki tiedon saaminen oli ennen. Hän tuntui tuntevan ison osan vanhemman polven luontaistuotemyyjistä ja seuranneensa aktiivisesti luontaistuotealan kehittymistä aivan sen alkuajoilta. Keskustelimme myös sähkövempaimien säteilystä ja lähdevedestä. Tämä iloinen nainen on pieni kuin kirppu kumaran selkänsä takia, mutta iho ei ole kurtulla kuin yleensä hänen ikäisillään. Pääkoppa toimii paremmin kuin meikäläisellä ja hän kertoo tuntevansa itsensä hyvin nuoreksi. Mitään sairauksia häneltä ei löydy ja näkökin on niin hyvä kuin vaan voi olla. Lääkärit ovat vallan ihmetelleet kun hänen ikäisestään ihmisestä ei löydy mitään vikaa. Hän käy meillä suhteellisen usein, mutta vasta eilen minulle selvisi, että hän on ollut melkein täysin raakaruokailija viimeiset viisikymmentä vuotta. Ostoksetkin ovat, aina kun vaan kaupasta löytyy, luomua. Ilmankos.

Toinen vakionaama meillä on ehkäpä myös n. 80 v. mies, joka käy aina naurattamassa meitä naismyyjiä ihastuttavalla huumorintajullaan. Terveys on hänelläkin hyvä ja luut rautaa. Hän on kertonut kaatuneensa muutaman kerran kädet edellä viime kuukausina ja leikkisään tyyliinsä hän kertoi vaan testanneen onko hänellä osteoporoosi. :) Hän on käsittääkseni sekasyöjä, mutta kertoo syövänsä päivittäin yli kilon kasviksia. Luomua tietysti. Hän kävi yhden kerran tuomassa jopa maistiaisia kun oli löytänyt Stockalta demeter laatuisia kurkkuja, jotka maistuivat samalta kuin kurkut hänen lapsuudessaan. Hän oli jopa soittanut ruuan tuottajalle kiittääkseen. Jotkut vaan osaavat ilahduttaa!

Yhteistä näille kahdelle herttaiselle vanhukselle on se, että molemmat heittävät lääkärin määräämät reseptit suosiolla roskiin ja ottavat itse selvää luonnollisista hoitokeinoista, mikäli jotain pientä huoltoa tarvitsevat. Molemmat käyttävät luontaistuotteista eniten juurikin uutteita ja muita luonnollisessa muodossa olevia valmisteita. Tabletteja ostaessaan he ovat kiinnostuneita siitä onko tuote luonnollinen.

Sitten tietysti löytyy vielä näitä superhottis vegaani-raakailijoita, jotka peittoavat monet parikymmentä vuotta nuoremmat kauneudellaan ja nuorekkuudellaan.


Loppuun vielä erään asiakkaan viisaus:
Ihminen joka syö vasta kun on nälkäinen ja lopettaa ennen kuin on aivan täysi, ei tarvitse eläissään lääkärin palveluksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti