Yhdestä on moneksi

Olen käyttänyt nyt vähän aikaa Nature's blessing kookosöljyä ja tykännyt kovasti. Käväisin pari päivää sitten tuotetta maahantuovan yrityksen Love Gardenin sivuille ja ihastuin tapaan, jolla he tuotetta esittelivät. Käyhän katsomassa. Firmalla on muuten aika kiva nimi.

Kuva täältä

Tuotteena on siis vain kookosöljy, mutta käyttötarkoituksia on monta. Näitä ovat mm. ruuanlaitto, ihonhoito, hieronta, deodorantti, parranajo jne. Minulle useimmat ovatkin tuttuja, koska käytän kookosöljyä niin keittiössä kuin kylppärissäkin. Minua ihastuttaa tämä ei-ollenkaan-lääketieteellinen lähestymistapa joka viittaa tuotteen monikäyttöisyyteen eikä suinkaan yksi-ongelma yksi-ratkaisu periaatteeseen. Sitähän luonto oikeasti tarjoaa, siis monimuotoisuutta, mutta monenkin yrtin tai raaka-aineen kohdalla olemme yksinkertaistaneet rankasti.

Esimerkiksi mäkikuisma on monelle tuttu mielialaa kohottavana kasvina, mutta sille löytyy monia muitakin käyttötarkoituksia jotka ovat täysin unohdettuja. Muita käyttötarkoituksia ovat mm. ruuansulatuksen tehostaminen, haavojen hoito sekä virusten vastustaminen. Mäkikuismaa käytetään myös niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Muitakin vastaavia esimerkkejä kasvikunnasta löytyy valtavat määrät mutta yleensä terveystuotteelle on annettava jokin yksi selvä tarkoitus johon tuotetta markkoinoidaan. Ihan hanurista. Tämä on yksi hyvä keino haudata kansanlääkintä ja ohjata ihmiset suoraan apteekin hyllylle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti