Mikä on mahdollista?

Takana pitkä viikonloppu Lontoossa IIN konferenssissa. Tunnelma oli hurja ja opiskelukavereita oli aivan ihana nähdä. Lontoo ei varsinaisesti ole my cup of tea kiireen, ruuhkan ja ihmismäärän vuoksi. Ei vaikka laittaisi kookosöljyä sekaan. Mutta noin mahtavan konferenssin vuoksi voin vaikka maksaa siitä että pääsen sinne. :)

Suomalainen kollegani Erja and I.

Lisää kollegoja (Anne). Maisemissa (=Konferenssipaikassa) ei ollut mitään vikaa... Päinvastoin!

Alla mukaan tarttuneita yksinkertaisia, mutta suuria ajatuksia aamulenkin jälkeen.4 kommenttia:

 1. Hei Maija! Kysyisin sulta mielipidettä luonnonkosmetiikan aurinkosuojista. Onko sulla mielessä tuotetta, jota voisi käyttää pienillä lapsilla ja myös raskaana olevilla naisilla? Pääasiallisena suojana meillä käytetään vaatetusta, mutta ulkona liikkuessa olisi kiva sipaista suojaa myös paljaaksi jäävälle iholle. Kiitos paljon etukäteen! :)

  VastaaPoista
 2. Hei Anonyymi,

  Mielipiteeni aurinkosuojista on vähän kaksijakoinen. Pääasiassa en suosi niiden käyttöä (edes luonnonkosmetiikan), mutta on tilanteita milloin ne voivat tulla tarpeeseen.

  Minusta on hyvä että pääasiallinen aurinkosuojasi on vaatetus, koska sitä kautta on helppo säädellä milloin on saanut tarpeeksi aurinkoa. Jonkun verran sitä on hyvä saada D-vitamiinin saamiseksi ja nimenomaan ilman aurinkorasvaa. En näkisi vaarallisena että kasvot tai kädet ovat ilman aurinkorasvaa, kunhan muistaa hakeutua välillä varjoon ja/tai käyttää vaikkapa kookosöljyä. Auringon vaaroja korostetaan mielestäni nykyään ihan liikaa.

  Mikäli tietää olevansa hyvin herkkä palamaan niin tietysti suojautumiseen tulisi kiinnittää extra huomiota. Paras ratkaisu mielestäni lasten osalta on suojaavat vaatteet ja varjoisat leikkipaikat. Sisäinen suojaaminen on mielestäni jopa tärkeämpi tekijä eli lisäisin ruokavalioon paljon karotenoideja. Spirulina tai chlorella ovat loistavia, mutta tietysti voivat olla haastavia antaa lapsille. Porkkanoissakaan ei ole mitään vikaa, tuorepuristetut mehut varmasti uppoavat pienillekin. Ulkomaanmatkoilla voi olla ettei vaatteilla suojautuminen ole mahdollista helteen takia joten tietyissä tilanteissa voivat aurinkorasvatkin olla tarpeen. Myös päivä rannalla pulikoiden voi vaatia rasvaa. Itse en kuitenkaan ottaisi näitä päivittäiseen käyttöön johtuen ensinnäkin valheellisesta turvallisuuden tunteesta. Lapsille esimerkiksi rasvaa tulisi lisätä säännöllisesti. Mitä tulee rasvojen turvallisuuteen niin oikeaa vastausta ei varmasti tiedä erkkikään. Luonnonkosmetiikka on varmasti parempi vaihtoehto niin lapsille kuin raskaana oleville, mutta tuskin täysin riskitön sekään.

  Itse olen käyttänyt lähinnä kookosöljyä (monet yhdistävät sen kaakaovoihin, mutta minä olen laiska) ja vaatetusta. Ulkomaille todennäköisesti ottaisin luonnonkosmetiikan aurinkorasvan ja käyttäisin sitä myös raskaana ollessani mikäli joskus tarve vaatii.

  VastaaPoista