Hyvinvoinnin erilaiset rakennuspalikat

Jo pitkään olen miettinyt että nämä "yksinkertaiset" jutut kuten lähdevesi ja paljasjalkakävely pitäisi ottaa oikeasti käyttöön. Ne olivat ennen muinoin tuiki tavallisia juttuja, joilla nykyään hehkutetaan olevan mahtavia terveysvaikutuksia. Mutta mitä teet kun paljasjalkakävely kaupungissa ei houkuttele lasinsirujen ja lian takia ja lähdevesi on liian kaukana? Joillekin nämä ovat edelleen ihan ufoihin verrattavia juttuja, mutta itse olen viime aikoina alkanut kiinnostumaan enemmän ja enemmän. Ylipäänsä kaikki, millä joku on saanut omaan hyvinvointiinsa lisäpontta on mielestäni kokeilemisen arvoista.

Puhdasta lähdevettä ei nyt varmasti tarvi sen kummemmin perustella (vai?), mutta paljasjalkakävely on edelleen aika monelle mysteeri. Mitä hittoa se maadoittuminen tarkoittaa? Jotain magneetteja siihen liittyy, mutta siis what? Minä satuin saamaan aika mielenkiintoisen "luennon" aiheeseen liittyen ja ymmärsin nyt vasta vähän paremmin mitä maan vetovoima tekee ihmiselle.

Maan vetovoima aiheuttaa kehon solukalvojen välille jännitteen joka mahdollistaa solun aineenvaihdunnan. Mikäli tämä jännite heikkenee, solun aineenvaihdunta heikkenee myös. Toisinsanottuna solu ei saa niitä ravinteita mitä se tarvitsee. Pahimmillaan tämä aiheuttaa solun kuoleman ja ihmisen voinnin asteittaisen heikkenemisen, ennenaikaisen rapistumisen ja läjän mystisiä sairauksia ja kipuja. Tämä selittää sen miksi ensimmäisten avaruuslentojen jälkeen astronautit olivat todella heikossa hapessa lentojen jälkeen. Nykyäänhän avaruusalukset sisältävät korkean teknologian pelit ja pensselit eli siis magneetit. Ja mikäs sitten heikentää maan magneettikenttää meidän kehossamme? Kaikki meidän elektroniset vempaimet ja eristetyt sisätilat. Ja koska me vietämme suurimman osan päivästä sisällä, emme käytännössä ole maadoittuneita juuri koskaan.

Mulla on ollut jo reilun puolen vuoden ajan Nikkenin vedenpuhdistaja käytössä ja nyt ajattelin viedä sen vähän pitemmälle. Otan nyt käyttööni myös unijärjestelmän eli sijauspatjan, peiton ja tyynyn jotka ovat Nikkenin ainutlaatuisella teknologialla valmistettuja ja magneetteja sisältäviä. Tämä mahdollistaisi siis sen, että vietän n. 8 tuntia päivästä ilman sähkösaasteita kehossani. Uskoisin/toivoisin, että unen laatu tulee paranemaan huikeasti, mutta se nähdään pian. Toinen mitä lähden kokeilemaan on ilmanpuhdistin, mikä voi olla allergian hoitoa ajatellen aika hyvä juttu. Muistaakseni Jaakko Halmetoja kertoi sen auttaneen myös erilaisiin iho-ongelmiin eli vaikutukset voivat olla yllättävät. Olen myös kuullut muiden kehuneen ilmanpuhdistimia, mutta toistaiseksi minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta. En malta odottaa paketin saapumista.

Sitä ennen lähden vähän lomareissulle, missä toivon mukaan saan maadoittua ja nauttia ulkoilmasta! Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan kommentteja Nikkenin unijärjestelmästä tai muista tuotteista niin pistä kommenttia. Kerron kun olen vähän ehtinyt testailla.

Mukavaa heinäkuun alkua!

2 kommenttia:

 1. Entäs huoneilmaa parantavat kasvit ilmanpuhdistajana? Nikkenin tuotteet kiinnostaa, laita vaan myöhemmin testailutuloksia! Vedenpuhdistimeen pitäisi varmaan itsekin satsata jossain vaiheessa, kun meiltä ei lähdevettä käytännössä saa. Toisaalta monet vakuuttavat, että meillä on tosi puhdasta vettä. Mene ja tiedä.

  Tuo maadoittuminen/paljasjalkakävely tuntuu välillä niin hassulta, kun sehän on (maaseudun) lapsilla ihan normaali juttu ja monet aikuisetkin kävelevät ainakin omalla pihalla paljain jaloin. Sitten siitä on tullut isokin juttu, mistä toitotetaan suureen ääneen ;) Mutta ihan hyvä niin. Itse oon vuosia kesät kävellyt mahdollisimman paljon paljain jaloin, en tietenkään ihan pahimmilla hiekkateillä tai tulikuumalla asfaltilla, enkä muissa kaupungeissa.

  VastaaPoista
 2. Huonekasvit on tosi hyvä juttu, mutta en tiedä riittävätkö ne yksin. Olen joskus jostain lukenut että mikäli haluaisi että huoneilma olisi niiden avulla oikeasti puhdasta, täytyisi niitä olla ihan älyttömästi, lähes kasvihuone. En sitten tiedä mikä on totuus. Meillä on aika paljon viherkasveja ihan senkin vuoksi että ne on kauniita. <3

  Hanaveden puhtauteen en ole enää uskonut aikoihin. On totta, että paikoitellen vesi voi olla puhtaampaa, mutta sitten saa miettiä että missä kunnossa putket on. Omalla työpaikallani esimerkiksi tulee aina välillä vähän kellertävää vettä ja olenkin vienyt sinne omat veteni jo aika kauan.

  JOo, onhan se vähän huvittavaa miten paljasjalkakävelystä on tehty "juttu", mutta toisaalta sen ihan ymmärtää kaupungissa, missä ihmisillä ei ole välttämättä omia pihoja tai ylipäänsä alueita missä vihtisi avojaloin kävellä. Jos ei ole omakoti- tai rivitaloa, ei ole omaa nurmikkoa. Yleisissä puistoissakin voi olla pullonsiruja ja se on tosi inhottavaa. Maalla ja pienissä kaupungeissa on niin erilaista. Nautihan tassuttelusta. :)

  VastaaPoista