Jouluvalmisteluja ja löytöjä

Joulu lähestyy. Jokavuotinen tuska siitä mitä ostaisi alkaa olla tämän vuoden osalta kärsitty, sillä lahjat ovat kutakuinkin ostettu! :)
Tänään kävin luonnonkosmetiikan ystävämyynnissä josta tarttui mukaan sekä lahja äidille, että itselle hyödyllisiä (välttämättömiä) tuotteita. Ostin mm. itselleni Santen ruusushampoon ja hammastahnoja. Mukaan tarttui lisäksi ilmaisnäytteitä Weledan tuotteista ja ilmainen miesten hiusgeelipurkki. En oikein ymmärtänyt miksi se oli ilmainen, sillä pakkaus oli avaamaton ja päiväykset kohdillaan.

Luonnonkosmetiikan ystävämyynti oli toki ilmaistuotteiden/näytteiden lisäksi muutenkin suosittelemisen arvoinen tapahtuma, sillä paljon tuotteita oli alennuksessa ja valikoima oli laaja. Nyt melkein harmittaa, etten rohmunnut myös meikkejä ja muita hiustenhoitotuotteita, mutta toisaalta yritän noudattaa periaatetta, että ostan vasta kun oikeasti tarvin. Meikkiä en ole käyttänyt viime aikoina kuin erikoistapauksissa ja hiuksiinkin olen lisännyt muotoilutuotteita muistaakseni tasan kerran koko syksyn aikana. Tästä syystä olen vähän pihi sijoittamaan rahojani moisiin. Joka tapauksessa olen nyt siirtymässä täysin luonnonmukaiseen kosmetiikan maailmaan, pikkuhiljaa entisten tuotteiden loppuessa ja uuden ollessa tarpeen.

Toinen iloinen yllätys oli jo viikko sitten kun kävin kiertämässä kirpputoreja. Olen jo tovin etsinyt itselleni mustia kenkiä, jotka täyttävät tietyt vaatimukset. Kenkien pitää tuntua ja näyttää hyvältä, olla nilkoista tiukat ja mielellään varustetut nyörillä ja pienellä korolla. Tarkoituksenani oli löytää kengät, joita voin pitää sekä housujen, että hameiden kanssa. Ostin jo aiemmin sokokselta pitkään ja tuskaisesti etsimäni (140€ maksavat, auts!) kengät, jotka kutakuinkin täyttivät tarpeeni. Peilailtuani niitä sitten vielä kotona, huomasin että nilkka/pohje jää edelleen lörpöksi ja palautin kengät. Onneksi näin nimittäin löysin vastaavat kirpputorilta tosi vähän käytetyn näköiset ja todella hyvän tuntoiset kengät kahdella eurolla!! Muutenkin kirpputori Valtteri ylitti odotukseni siinä mielessä, että sitten viime käyntini siellä oli tehty muutoksia ja kirpputori tuntui huomattavasti väljemmältä = mukavammalta kiertää.Kiertäessäni kojuja ja jutellessani useiden eri myyjien kanssa en voinut olla ihmettelemättä miten me edelleen ostamme niin paljon uusia tuotteita, kun käytettynä niitä saisi todella halvalla ja melkein uuden veroisena. Monet kauppasivat hyviä toppeja ja paitoja yms. vaatteita 50 sentillä! Toki on myös niitä, jotka pyytävät vanhoista ja nukkavieruista vaatteista ihan älyttömiä hintoja pilaten samalla kirpputorien maineen. UFF ja jotkut muut kirpputorit ovat hinnoitelleet itsensä niin korkealle, että harvemmin jaksan käydä niitä penkomassa. Toisaalta löysin kyllä pikkujouluihin hienon laukun muutama viikko sitten 5 eurolla juurikin UFF:lta.Tuntuukin, että laukut ja kengät ovat hyviä kohteita etsiä käytettyinä. Kaupat tahtovat pursuta aina vaan tietynlaisia tavaroita tiettyyn aikaan vuodesta (tai vuosikymmenestä). Jos itsellä on selvä mielikuva haluamistaan kengistä (tai muusta tuotteesta), voi niiden löytymistä joutua odottelemaan parikin vuotta. Omalta osaltani näinkin peruskenkien löytäminen oli työn ja tuskan takana. Laukuista vielä sen verran, että ne harvoin ovat menneet miksikään (varsinkaan pienet laukut) ja niitä yleensä vaihdetaan täysin siitä syystä, että vanha kyllästyttää. Kenkiä ihmiset heittävät helposti pois, jos ne eivät olleetkaan hyvän tuntoiset jalassa tai niissä on ollut jotain muuta "pientä" käyttäjälle aiheuttamaa haittaa. Kaikkea en tosin itsekään kirpputorilta ostaisi, kuten alusvaatteita tai avattuja meikkejä tai muuta kosmetiikkatuotteita. Harvemmin varmaan luonnonkosmetiikkaa edes löytää kirpputorilta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti