Kirjasuosituksia

Niin se vaan on, ettei aika riitä kaikkeen. Eikä pidäkään. Jos olen yhtään oikein tulkinnut John Naishin kirjaa (Riittää jo: Irti maailmasta, jossa on kaikkea ihan liikaa) ei hänkään suosittele repimään itsestään kaikkea irti. Lainaus takakannesta kertoo jo oleellisimman:

"Kahmimme ja kulutamme yhä kiihkeämmin. Reagoimme ylenpalttisuuteen tavoittelemalla aina vain enemmän ruokaa, tavaraa, työtä, onnea ja kasvua. Kaiken tämän seurauksena meistä on tullut pakonomaisesti toimivia, sekavasti ajattelevia, ikävystyneitä ja ylensyöneitä infofriikkejä.

Riittää jo -kirja esittelee riittävyyden filosofian, joka johtaa tyytyväisyyteen ja tasapainoon. Kun jotakin on riittävästi, minkä tahansa eneneminen huonontaa elämäämme."


Kirja ei mielestäni ollut maailman parhaiten kirjoitettu, mutta sisälsi hyviä pointteja ja antoi ajateltavaa. Suosittelen! Liikaa työtä, informaatiota, valinnanvaraa, ruokaa ja jopa onnea (outoa kyllä) tekee meidät loppujen lopuksi onnettomiksi. Moni esimerkiksi haaveilee lottovoitosta ja uudesta elämästä, jonka se mahdollistaisi. Ajatuskin saa sydämen sykkimään kiivaasti. Ja kuitenkin tutkimusten mukaan hyvin usea lottovoiton saanut palaa samaan vanhaan tyytymättömyyden tilaan viimeistään vuoden kuluttua. Tämä on mielestäni hyvä osoitus siitä, ettei edes unelmien täyttymykset välttämättä tee meitä oikeasti onnellisiksi. Kuvittelemme, että elämäntilanteen muutos myös muuttaa automaattisesti meidät. En usko, että pihi ihminen muutu anteliaaksi lottovoiton saadessaan, päinvastoin. Liika raha vain korostaa huonoja puoliamme. Todellisuudessa halutessamme paljon eri asioita, olemme yleensä vain tyytymättömiä itseemme. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö kehottaisi itseäni (ja muita) kehittämään itseään.

Itse olen huomannut surffatessa blogimaailmassa, että liika on liikaa siinäkin. Vaikka on mahtavaa lukea muiden ajatuksia ja saada ruoka/kirja/liikunta yms. vinkkejä, ei infoa jaksa ottaa vastaan kovin paljon kerralla. Ei ainakaan siten, että sen sisäistäisi. Välillä on vain pakko unohtaa blogit päiväksi pariksi ja keskittyä elämään omaa elämää. Eiväthän ne kirjoituksen sieltä mihinkään karkaa. Sama pätee kaikkeen tietoon, mitä ympäriltäni imen, jopa kirjoihin. :)

Toinen kirja, jonka olen vastikään lukenut on Rita Stiensin Totuus kosmetiikasta. Tätä kirjaa en lukenut kannesta kanteen, koska olen hyvin laiska ylipäänsä meikkaamaan tai tekemään ihohoitoja yms. Skippasin siis osiot jotka eivät olleet itselleni kiinnostavia. Joka tapauksessa suosittelen kirjaa sen perusteella mitä itse siitä sain irti. Kirja antoi paljon infoa luonnonkosmetiikan ja tavallisen kosmetiikan eroista ja antoi vinkkejä miten ne voi erottaa toisistaan. Se ei oikeastaan ole enää kovin helppoa mainosten vakuutellessa tuotteiden luonnollisuudesta, vaikka asia ei näin todellakaan aina ole.

Kirjasuosituksia liittyen oikeastaan mihin tahansa aihepiiriin otetaan ilolla vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti