Siitepölyt viemäristä alas

Viime syksystä lähtien olen korjaillut ruokavaliotani huomattavasti terveellisempään suuntaa. Mukaan ovat tulleet joka-aamuiset viherpirtelöt, superruuat, luomu ja raakaravinto. Tämän lisäksi olen hakenut homeopaattista lääkitystä vaivoihini, erityisesti keväiseen inhokkiini, siitepölyallergiaan. Kevään korvilla olinkin hyvin toiveikas, että tämä kevät olisi ensimmäinen naismuistiin ilman oireita.
Huhtikuu ja toukokuun alku menivätkin luottavaisin mielin muiden jo popsiessa allergialääkkeitä ja kärsiessä tukkoisuudesta sekä silmien kutinasta. Mutta koska koivun siitepölyn määrä oli tänä keväänä ennätyksellinen, jouduin minäkin valitettavasti alistumaan ja tarttumaan allergialääkkeisiin. Allergiani ovat olleet jo vuosia aika pahat, joten toisaalta olisi ollut melkoinen ihme, jos olisin välttynyt niiltä nyt kokonaan.

Koska allergialääkitys tulisi aloittaa hyvissä ajoin ennen oireita, ei minun pitkällä viiveellä (oireiden ollessa jo pahat) aloitettu lääkitys pahemmin tuonut helpotusta varsinkaan, kun en suostunut syömään lääkkeitä ihan suositeltua määrää vaan jätin esimerkiksi päivän välistä jos oireet eivät olleet mahdottomat. Ei kovin fiksua.

Lopputulos oli niin tukkoinen, että marssin lääkärin vastaanotolle tarkistuttamaan onko lima mennyt jo poskionteloihin. Otsa- ja poskionteloni olivat kuitenkin tyhjät, mutta nenä todella pahasti tukossa. Kasa erilaisia uusia lääkereseptejä laukussani marssin apteekkiin ja ostin nenäkannun (sarvikuonon). Reseptit menivät roskiin.


Kuva: Verkkoapteekki.fi

Sarvikuonon käyttöönoton jälkeen olen ihmetellyt miten en ole aikaisemmin sitä tajunnut ostaa. Ensimmäisten kokeilukertojen jälkeen sarvikuonon käyttö on ollut todella helppoa ja ennen kaikkea se toimii! Suolavesi huuhtoo siitepölyt pois kutittelemasta nenäonkaloita ja apua saa myös nuhaan, astmaan ja poskiontelotulehdukseen. Lukemani mukaan nenähuuhtelu on vanha joogatekniikka, joka on Intiassa yleisesti osa jokapäiväistä henkilökohtaista hygienian hoitoa. Huuhtelun voi tehdä esimerkiksi iltaisin ennen nukkumaanmenoa tai ulkoa tullessa, erityisesti jos on työskennellyt pölyisissä olosuhteissa. Sarvikuono on myös erikoislääkärien suosittelema. Tarvittaessa suolavedellä voi huljutella montakin kertaa päivässä eikä yliannostuksen vaaraa ole kuten vaikkapa nenäsumutteessa.

Tiedostan kyllä, ettei nenähuuhtelu ole paneutumista sairauden (esim. allergian) syyhyn tai parantamiseen, mikä olisi tietenkin ensisijaista. Allergiaa parannellessa (voi viedä vähän aikaa) on tämä kuitenkin hyvä ja luonnollinen helpotus. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti