Villiä meininkiä

Kävin viime viikolla Hyötykasvisyhdistyksen järjestämässä Villit vihannekset -iltamassa Helsingin Annalassa. Siellä yrttiterapeutti Henriette Kressin opastuksella kiersimme pihalla pientä rinkiä ja maistelimme erilaisia luonnon makuja. Olin yllättynyt siitä, mitä kaikkea niin pieneltä alueelta voi löytää ja mitä niistä voi tehdä. Iltama huipentuikin teehetkeen, missä oli tarjolla mm. vuohenputkipiirakkaa, nokkospestoa ja spelttisämpylöitä salaatin kanssa missä oli pihalta kerättyjä villiyrttejä. Nokkospestoa tein heti seuraavana päivänä itsekin ja kyllä, toimii! Tarjolla oli myös itse tehtyä mehua (minä en valitettavasti tallentanut mitä se oli, mutta hyvää!) ja yrttiteetä. Ilmeisesti aika moni muukin oli innostunut hyödyntämään pihojen ja peltojen villivihanneksia, koska kurssisali oli ihan tupaten täynnä ja kuuloetäisyydelle päästäkseni joutui jo vähän käyttämään kyynärpäätaktiikkaa. Tällaisia siis lisää, tulijoita on.

Heti kurssin jälkeen harmittelin, etten ollut tehnyt muistiinpanoja. Kasveja esiteltiin niin monta, ettei edes kaikki nimet jääneet mieleen, saatikka sitten käyttötavat tai lääkinnälliset vaikutukset. Se mitä nyt ainakin osaan kurssin perusteella on erottaa nokkonen valkopeipistä ja tunnistan lisäksi poimulehden, sekä vuohen- ja koiranputken. Kaikkia näitä olen jo käynyt keräilemässä useampaan otteeseen. Tiistaina 8.6.2010 klo 18 on Annalassa puutarhakirppis, missä kirppishintaan myynnissä taimia, käytettyjä ruukkuja, työkaluja yms. Sinne siis. :)

1 kommentti:

  1. Ai kiva oot ollut tuolla viime kesänä :) Itse olin Hyötykasviyhdistyksen järjästämällä Luonnonmukainen puutarhan viljely (myös parveke)- luennolla Villa Elfvikissä alkukesästä. Pitääkin keväällä alkaa taas kattelemaan heidän tarjontaansa.

    VastaaPoista