Jäätelö, vanukas (?) tai pirtelö

Tuli tehtyä vahingossa aika herkullinen pirtelö. Tarkoitus oli pistää seos pakasteeseen ja herkutella se jätskinä, mutta yllätys yllätys en malttanut. Mut maistui kyllä ihan huoneenlämpöisenäkin..

Pirtelö/jäätelö

banaani
puolikas avokado
aronian marjoja (arviolta 1-2 dl)
kookosmaitoa tai kermaa (ehkä desi)
ripaus hyvää suolaa
lakritsinjuurta

Kaikki sekaisin blenderissä. Tarvittaessa vähän vettä sekaan, mutta tarkoitus on, että seos pysyy suhteellisen kiinteänä. Koostumus oli avokadon ansiosta ihanan täyteläinen. Sopii hyvin jälkkäriksi, ainakin sikahelppo tehdä.

6 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa :) Pitääpäs koklata saisiko stevialla korvattua banaanin makeuden. Ootko itse poiminut aroniat?

  VastaaPoista
 2. Aina kannattaa kokeilla, tilalle vois laittaa ehkä vähän enemmän avokadoa. Kerrohan millaista tuli jos testaat. Joo, itse oon kerännyt aroniat.

  VastaaPoista
 3. Ok, mä en ookkaan vielä aronioita koskaan kerännyt, ensi kesällä/syksyllä sitten sitä harrastamaan :) Jep, kokonaisen avocadon ajattelin laittaa. Kunhan vaan steviaa jostain löytää suomesta, ennen iherb paketin saapumista.

  VastaaPoista
 4. Steviaa saa Ruohonjuuresta ja netin kautta ainakin Terveyskauppa Vitaravinteesta. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä Mirelle :) Löysin Lifestä stevian.
  Tein viikonloppuna tämän herkun muutellen niin että laitoin kokonaisen avocadon, puolikkaan banaanin, vähän steviaa ja mustikat tulivat aronia marjojen tilalle. Syötiin annos vielä puoliksi miehen kanssa, joten ei ainakaan tullut liikaa sokeri kuormitusta.
  Tosi hyvää oli :)

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa kyllä hyvältä, pitää itsekin kokeilla tuota versiota. Munki pitäis vähän vähentää sokerinsyöntiä, mutta se ei oo niin helppoa. Kaupassa saan aina ylipuhuttua itseni ostamaan hedelmiä ja hunajaa... Nehän on niin terveellisiäkin, ainakin jos vertaa leipään ja pullaan. :)

  VastaaPoista