Uusi löytöni

Olen nyt pariin otteeseen käynyt NaturaZone nimisessä luontaistuotekaupassa Lönnrotinkadulla ja täytyy sanoa, että olen vähän ihastunut. Liikkeeseen siis. Vaikka kyseessä on pieni liike, eikä sieltä saa kasviksia/hedelmiä yms. tuoretuotteita, on liikkeessä sitä jotain. Valikoimasta löytyy jonkin verran mm. superfoodeja, pähkinöitä (myös raaka), siemeniä, hunajaa, lisäravinteita ja kosmetiikkaa. Luomuhapankaaltakin saa lasipurkissa ja tasosta kertoo mielestäni se että pähkinät ja osa siemenistä ovat kylmäkaapissa. Paikan omistaja vaikuttaa todella asiantuntevalta, joten senkin puolesta liikkeessä on mukava asioida. Pikainen hintavertailu osoittaa, ettei paikka todellakaan ole kalleimmasta päästä, päinvastoin. Esimerkiksi Biolatte Original -maitohappobakteerikapselit ja Cocovin Opti-MSM-jauhe olivat kolmisen euroa edullisemmat kuin olen nähnyt muualla. Suosittelen!

Syy miksi olen ravannut liikkeessä viikon sisään jo pariin otteeseen juontaa juurensa huonoista rauta-arvoistani, jolle vihdoin viimein päätin tehdä jotain. Ensimmäisellä visiitilläni ostin raudan ja folaatin (folvic acid, joka kuulemma auttaa raudan imeytymistä) ja tänään hain vielä imeskeltävän b12-vitamiinin, joka on hyvä olla muotoa metyyli-kobalamiini. Uudet verinäytteestäni otetut tutkimustulokset paljastivat karun todellisuuden siitä, että minä todellakin tarvin rautavalmisteita, ainakin tällä hetkellä huolimatta siitä, että olen parhaani mukaan yrittänyt tankata chlorellaa, vehnäorasta ja spirulinaa. Olen siis ihan varmasti syönyt rautaa, mutta se ei vain imeydy. Lukuunottamatta seerumin rautaa, joka oli parantunut katastrofaalisen huonosta "vain" todella huonoon, olivat kaikki muut rauta-arvoni laskeneet entisestään... Hyvänä uutisena se, että ulostenäyte oli puhdas, eli ei verta tällä kertaa. -> Ei tähystystä! :) Olen pitkään ajatellut, että vitamiinien ja hivenaineiden kuuluu tulla ruuasta, mutta nyt luovutin. Haluan vain kaikki (mahdollisimman luonnolliset) purnukat ja pillerit millä tämä väsymys saadaan äkkiä pois.

4 kommenttia:

 1. Joo, millä mittaat asiantuntemuksen? Ei se ainakaan ulkoisessa olemuksessa näy... :)

  VastaaPoista
 2. Asiantuntemuksen mittaan henkilökunnan tietomäärän ja suositusten perusteella. Ovat mm. kiinnostuneita myös asiakkaan ruokavaliosta ja antavat ohjeita. Lisäksi tuntuvat olevan hyvin tietoisia että nykyiset viralliset lisäravinne suositukset ja useat lisäaineilla kyllästetyt tuotteet ovat ihan pyllystä ja näin ei voi sanoa jokaisesta luontaistuotemyyjästä, valitettavasti. Jo tuotevalikoimasta voi päätellä, että he tekevät työtä auttaakseen eikä tienatakseen ties millä sokerilitkuhumpuukilla mikä nyt sattuu pyörimään mainoksissa. En tiedä ymmärränkö mitä tarkoitat ulkoisella olemuksella tässä tapauksessa, mutta mielestäni siinäkään ei ole mitään vikaa.

  VastaaPoista
 3. Aijai. Siinä on kyllä kauppa, jota jäin eniten kaipaamaan kun vajaa vuosi sitten muutin Hesasta Pohojam'maalle. On tullut käytyä joka kerta kun pk-seudulle on "eksynyt" ;)

  Sulla on hienon näköinen blogi ;D käypä kurkkaamassa omaani, jos ehdit. Se on kovin, kovin alkutaipaleella. Mutta on sielläkin sentään jo jotain varmasti sullekin mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 4. Nyt on tullut käytyä vähemmän NaturaZonessa kun oon töissä toisessa luontaistuotekaupassa. Siitä huolimatta pittää mennä taas ens viikolla katteleen onko tullut jotain uutta ja kivaa. :)

  Kiva blogi sullakin. :)

  VastaaPoista