Flunssarohtoja ja uusia putiikkeja


Onnistuin sitten palelluttamaan itseni töissä alkuviikosta (asematunnelissa on remonttia ja lämmitykset ei ihan oo kohillaan... Vois Viidakkomieskin kaivaa villasukat jalkaansa jos joutuis viettään siellä kuus tuntia putkeen!) ja heräsin seuraavana päivänä kauheaan kurkkukipuun. Just kun ehdin hehkuttaa siitä että oon piiitkästä aikaa saanut kunnon kuumeen takaisin lapsuuden jälkeen niin sairastun sitten ihan siihen perusflunssaan, vieläpä parin kolmen viikon sisään. :( Kuumetta (tai pientä lämpöä niin kuin minulle oikaistiin terveysasemalla) on sen verran, että iltapäivällä kuumemittari pysyy itsepintaisesti vähän 37 asteen yläpuolella, mutta niin vähän etten tunne olevani kunnolla kipeä, mutten tervekään. Ärsyttävää. Ja kilttinä tyttönä kävin vielä töissäkin kaksi päivää puolikuntoisena.
Noh, nyt on tehty reissu arvauskeskukseen ja kidutettu kurkun viljelynäytteenotossa (se muuten sattuu kipeällä kurkulla ihan hirveästi) joten nyt voi onneksi leppoilla pari päivää, ihan terveydenhoitajan luvalla. Kurkkukipu ja lämpöily jatkuu, mutta pitihän mun vähän käydä pyörähtämässä kaupungilla, etten tulis hulluksi yksin täällä kämpillä. Ruokakin oli lopussa. Ensin kävin jo alkuviikosta varaamallani kampaajalla (kuvia ehkä sitten kun näytän taas vähän terveemmältä), Anton&Anton putiikissa ja sitten vielä Ruohonjuuressa. Anton & Anton on oikein viehättävä pieni ruokakauppa Museokadulla, mutta huomasin ettei energiani olleet parhaimmillaan kaupan penkomiseen. Seuraavan kerran terveenä sitten. Ruohonjuuressa törmäsin blogini lukijaan Miikaan vastikään avatussa Cocovin Smoothie-bar:ssa. Istahdin sitten seuraksi maistelemaan uutta valikoimaa ja pyysin jotain rohtoa flunssaan. Myyjä pyöräytti minulle pirtelön nimeltä Kultainen Helinä ja tooosi hyvää oli! Ihan erilainen kuin pH-drinkkibaarin pirtelöt. Mieli ja kroppakin piristyi kun sai porista näistä blogi- ja ihan realitymaailman terveysjutuista ja tulevaisuudensuunnitelmista. 

Yks hyvä kotikonsti flunssan hoitoon, jonka sain Ekolon myyjältä joskus kuukausi pari sitten on kuuma drinksu mihin on sekoitettu inkivääriä, neilikkaa, kurkumaa ja mustapippuria. Määristä en tiedä, mutta oma droppini on ollut 
lasillinen kiehuvaa/kuumaa vettä
½ tl inkivääriä
½ tl kurkumaa
½ tl neilikkaa
1/4 tl mustapippuria
Pahaa litkua, mutta turruttaa kivasti kipeää kurkkua.

Nyt sitten vois vaikka kaivaa Juoppohullun päiväkirjan esille ja juoda sadas kuppi teetä tälle päivää. Ehkä saan vielä yhden flunssadropinkin alas.
Kaiken kaikkiaan tämä päivä ei sitten ollutkaan niin katastrofi kuin aamulla vielä näytti. Ja huomenna tietysti tulossa vielä parempi päivä. :)

3 kommenttia:

  1. Kyllä pitäisi flunssan lähteä näillä ohjeilla. Paranemisia.

    VastaaPoista
  2. Eräs vanhempi nainen kertoi kerran, että mustapippurirouhe on myös oiva lääke pahoinvointiin... :-)

    Näitä tällaisiahan kannattaa ainakin kokeilla.

    VastaaPoista