Adya Inc. ja tuleva säätö

Olen saanut jo kahdelta lukijalta linkin Natural Newsin varoituksesta Adya Clarityn luotettavuudesta. Artikkeli on mielenkiintoinen joten suosittelen tutustumaan. Mike Adams on haastatellut Adya Inc.:n puheenjohtajaa Matt Bakosta ja ilmaan on noussut epäilyttäviä seikkoja, kuten harhaanjohtava etiketöinti ja tieto että Black Mica kiveä on louhittu Fukushiman lähettyviltä. Ilmeisesti kaikki tarvittava dokumentointikaan ei näytä olevan kunnossa. Tästä on lähtenyt pyörät pyörimään ja muutoksia on luvassa mm. etiketöinnin osalta. Tuotetta tullaan varmasti jatkossa testaamaan suurennuslasin alla.

Itse luotan vahvasti Mike Adamsin työhön/sanaan ja olenkin kovin pettynyt, mikäli tämä koko juttu on totta. Tämän tuotteen osalta lähdin kokeilemaan varovaisesti ja ilman ennakko-odotuksia. Kun oma olotilani yhtäkkiä koheni merkittävästi, olin täysin myyty. Tuntuu vaikealta käsittää että en voisi luottaa edes siihen. Esimerkiksi hampaani tuntuivat paljon puhtaammalta ennen kuin tiesin että Adya Clarity voi puhdistaa plakkia. Maailmalta löytyy läjä vakuuttavan näköisiä tutkimuksia ja "kovaa faktaa", joka todellisuudessa on vaan hyvää markkinointia ja tiede- tai auktoriteettiuskoa, ihan samalla lailla kuin moni vähemmän tutkittu juttu. Itse olen jo aikaa sitten menettänyt uskoni tieteeseen, koska tiedän miten erehtyväisiä me ihmiset olemme ja miten alttiita olemme tekemään hätiköityjä johtopäätöksiä, varsinkin jos tutkimuksen rahoittaja niin haluaa...

On kuitenkin totta niin kuin anonyymi lukijani vihjaili, että monet näistä terveysväittämistä ja -tuotteista on vaan musta tuntuu -ajattelua. Ihan sama juttu on markettien einesruuan suhteen. Tiedämme, etteivät ne tapa meitä välittömästi tai edes lyhyen ajan päästä koska niitä meille syötetään. Mutta odotapa muutama vuosikymmen... Ja nämä ovat sitä "tutkittua" tavaraa, eihän ne muuten meidän kauppojen hyllyillä seisoisi, eihän? Uskomuksia löytyy aiheesta kuin aiheesta. Samalla tavalla epäluotettavia kauppiaita on niin lääke-, luontaistuote- kuin elintarvikealallakin. On valitettavaa että nyt moni skeptikko pääsee tämän varjolla hyökkäämään koko superruoka-ja lisäravinne ajattelua vastaan.

Adya Clarity pullo on edelleen minulla käytössä vedenpuhdistajana, eli pienissä määrin. Odottelen nyt vähän mitä tietoja lähiaikoina tulee ja koitan miettiä löytyisikö vesiongelmaan muita ratkaisuja. Onhan se vähän koomista vältellä alumiinideodorantteja ja lipittää sitä veden seassa litratolkulla... Katsellaan mitä tietoa tuotteesta lähitulevaisuudessa tihkuu. Olen hirveän pettynyt siihen, että tämä vesiongelma näyttää alkavan uudelleen. Hommatako jokin hyvä vedenpuhdistaja (vinkkejä otetaan vastaan, Quinoaa Heidi ainakin myy muistaakseni), tutustuako tarkemmin Grander-tekniikkaan, ostaako jokin termospullon kokoinen ionisaattori vai kerjätäkö autokyytiä aina silloin tällöin joltain tutun tutulta...? Miten te olette ratkaisseet tämän vesiasian?

1 kommentti:

  1. http://www.therawfoodworld.com/blog/?p=2417

    Itse en pelkää käyttää adyaa suositusten mukaisesti. Linkistä lisävalaisua kokonaisuuden hahmottamiseksi.

    VastaaPoista