Kiireellinen adressi vapaan viestinnän ja itsehoidon puolesta

Arvoisa vastaanottaja!


Allekirjoita Adressi vapaan viestinnän ja itsehoidon puolesta.
Huom! Asialla kiire Adressi luovutetaan jo ke 16.11. kansanedustajille.

Suomen Luontaisterveyden Liitto ry on julkaissut nettiadressin vapaan viestinnän ja itsehoidon puolesta, koska suomalaisten kansalaisoikeudet ovat vaarassa.

Suomea uhkaa terveysviestinnän kieltolaki. Viranomaiset ovat rajoittamassa terveysviestintää ja rohdosvalmisteiden vapaata myyntiä Suomessa. Kuluttajille ei saa enää kertoa vapaasti ravintolisien ja ruoka-aineiden positiivista terveysvaikutuksista, vaikka ne ovat todellisia.
Evira on kieltänyt tavallisten ihmisten, julkisuuden henkilöiden ja urheilijoiden käytön ravintolisämainoksissa, vaikka he olisivat saaneet niistä apua.
Sanan SUPERFOOD käyttö tullaan kieltämään terveystuotteiden yhteydessä. SUPERFOOD sana on positiivinen ilmaisu ruoka-aineista, joissa on erityisen paljon terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Superfood herätti myös nuorisomme kiinnostumaan ravinnon terveysvaikutuksista.
Vetoamme; että kansanedustajat selvittävät, ovatko - Eviran terveysviestinnän tulkinnat linjassa alkuperäisen EU asetuksen kanssa?

- Rikkovatko Eviran linjaukset kansalaisten sananvapautta, itsemääräämisoikeutta ja valinnan vapautta?
- Johtaako viranomaisten toiminta kansanperinteen ja muun kokemusperäisen tiedon katoamisen Suomesta?

Miten viranomaiset aikovat pitää sairauskulut kurissa, jos ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta ei saa enää vapaasti puhua ja kirjoittaa, onko sen seurauksia mietitty kansantaloudellisesti? Terveyskaupoissa on laaja tietämys ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta, suurella osalla on yliopistotason ammatillinen koulutus, joka jää hyödyntämättä, jos Evira ei muuta linjauksiaan.
KOKOONNUMME keskiviikkona 16.11.2011 klo 8.30 Eduskuntatalon eteen luovuttamaan kansanedustajille tämän selvityspyynnön.
Lähde mukaan puolustamaan kansalaisoikeuksia!
Levitä nettiosoitetta mahdollisimman monelle ystävällesi http://www.adressit.com/superfood

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti