Taas yritetään olla Eko

Mä oon ollut tosi laiska etsimään luonnonmateriaaleista tehtyjä vaatteita vaikka tarkoitus on ollut. Olen käynyt pari kertaa Arabian keskuksessa sijaitsevassa The Earth Collection ekovaatekaupassa, mutta en ole löytänyt mitään mikä kolahtaisi. Ihan kiva liike kylläkin. Se mitä oon tehnyt on lähinnä alushousujen ja sukkien uusiminen jollakin vähän paremmalla. Alushousujenkin suhteen olen aika skeptinen näiden "organic cotton" lappujen kanssa. Mistä sitä tietää onko niitä myrkkyjä laitettu jälkeenpäin. Sukat on onneksi vähän helpompi nakki, eilenkin löysin Sidoste sarjaan kuuluvia öko-tex sukkia Tarjoustalosta. Hintakaan ei ollut päätä huimaava. Markettien lisäksi hyvä paikka etsiä aluskerrastoja ja sukkia on Kirjokanta, mistä löytyy mm. Ruskovillan tuotteita. Liike on häkellyttävän pieni, mutta keskeisellä sijainnilla Helsingin keskustassa.Rintsikoiden osalta jatkan ihmettelyä että mistä ihmeestä niitä ekoversioita voisi ostaa? Nettikaupat eivät houkuttele, rintsikoita pitää saada kokeilla. Tietääkö kukaan ekoajatteluun suuntautuneita alusvaateliikkeitä Helsingissä? Vähän laadukkaampien ei-eko rintsikoiden ostokin olisi varmasti ekoteko, sillä näistä perusketjujen alusvaatteista on harvoin iloa pitkään.

Talvitakki se vasta aiheuttikin ongelmia ja päädyin ostamaan ihan perus-hengittämättömän polyesteripaskan. Onneksi se on sentään nätti ja lämmin. Nettikaupoista löytyi muutama vaihtoehto, mutta jälleen kerran haluaisin sovittaa ennen kuin ostan.

Ekologisen kampaajan suhteen olen nyt ollut tyytyväinen nimittäin löysin paikan mikä on normikampaamo, mutta joka käyttää pyydettäessä ekologisia pesu- ja väriaineita. Paikan nimi on Studio Nina Hakaniemessä, ihan lempiravintolani Silvopleen lähellä. Nettisivut ovat kuulemma tekeillä, joten sieltä varmaan saa pian lisätietoa. Hyvää tässä paikassa on se, että sinne saa aikoja lyhyelläkin varoitusajalla, palvelu on ystävällistä ja osaavaa, lisäksi hinta on ihan kohtuullinen (varsinkin kun vertaa ekokampaamoihin). Paikalla on kaksi parturi-kampaajaa ja oma suosikkini on Nina.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Maija! Flunssainen aamu piristyi kummasti kun luin jälleen blogisi. Talvitakki-asia kirvoitti naurut kumppanissakin. =)
    Talviterkuin Minna

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla Minna. :)
    Pikaista paranemista ja paljon pakuriteetä.

    VastaaPoista