Prahan kasvisravintolat ja luontaistuotekaupat Osa 2

Reissullamme olin tietysti kiinnostunut näkemään myös Prahan luontaistuotekauppoja ja koska netti kertoi Prahassa olevan luontaistuotekauppaketju Country Life, sinne oli siis mentävä. Country Life liikkeitä on Prahassa useampia ja me kävimme kahdessa, ihan keskustassa sijaitsevissa.

Country Life
www.countrylife.cz
Melantrichova 15, Prague 1 – Old Town
Tel: 224 213 366
Hours: Mon-Thurs 8:30 – 19:00, Fri 8:00 – 15:00, Sun 11:00 – 18:00 (Closed Saturday)

Jungmannova 1, Prague 1 – New Town
Tel: 257 044 280
Hours: Mon-Thurs 8:30 – 18:30, Fri 8:30 – 15:00


Melantrichova 15, niin keskustassa kuin voi olla

Kauppa itse oli aika kompakti, mutta sisälsi perustarvikkeita kasvissyöjille ja terveellisemmistä vaihtoehdoista kiinnostuneille. Tarjolla oli mm. siemeniä, pähkinöitä, jauhoja, teetä, kahvia, leipää, mausteita, hilloja, tahnoja, ravintolisiä, raakapatukoita, suklaita, juomia, jonkin verran tuoreruokaa ja vähän kodin puhdistusaineita. Tuoretuotteiden osalta valikoima oli aika suppea. Esimerkiksi hedelmiä oli nihkeästi. Kaupasta sai joka tapauksessa hyvin luomu välipala-ainesta ja juotavaa, joten asioimme näissä liikkeissä useamman kerran.

Heti Country Life kaupan takana on kasvisruokaravintola, missä kävimme lounastamassa.


Kasvisravintola itsessään oli sisustettu ihan kauniisti. Pöydät olivat persoonallisia puisia luomuksia ja paikka ihan viehättävä vaikkakin yksinkertainen. Ravintola oli ehkä liian kirkkaasti valaistettu ja sopi mielestäni paremmin lounasravintolaksi kuin tunnelmalliseen illanistujaiseen. Ruoka kerättiin itse tiskiltä ja maksettiin painon mukaan. Tarjolla oli enemmän salaatteja (ylipäänsä enemmän vaihtoehtoja) kuin Dhaba Beas ravintolassa, joten raakapainotteisella ruokavaliolla olevakin saisi täältä syödäkseen jotain. Myös vegaanit saavat vatsansa täyteen. Hintataso täälläkin oli varsin kohtuullinen (vaikka kilohinta oli isompi kuin Dhaba Beas ravintolassa) ja taisin maksaa annoksestani n. 5 euroa vaikka lautaseni oli lastattu hevosilla.

Henkilökunta oli auttavaista ja puhui englantia. Tarjoilijan mukaan ruoka täällä on 30-40 % luomua. En tiedä johtuiko oma kokemukseni huonoista valinnoista tiskillä (huonosti yhteensopivat ruuat), mutta en kokenut että ruoka olisi ollut erityisen maistuvaa. Tämä paikka ei siis saanut hyviä pisteitä ruuan osalta emmekä me käyneet täällä uudelleen. En silti halua teilata tätä vaihtoehtoa täysin yhden kokemuksen perusteella. Ruuan vaihtuvuudesta esimerkiksi en osaa sanoa mitään.

Country Lifen (Melantrichova 15) vieressä törrötti pienen pieni koju/kioski joka myy tuoreita mehuja ja smoothieta. Tuotteet tuskin olivat luomua, mutta pitäisin tätä parempana vaihtoehtona kuin kaupan perusmehuja.Sain myyjältä kiellon ottaa enempää kuvia, joten sen tarkemmin en jäänyt kyselemään liikkeen toiminnasta. Samanlaisia putiikkeja näkyi muutama muukin eripuolilla keskustaa.

Seuraava kasvisravintola oli hitusen syrjemmässä sijaitseva Govinda. Hitusen syrjemmässä ei siis tarkoita mitään periferiaa vaan ravintola oli edelleen keskustassa kävelymatkan päässä, tosin ei oikein minkään nähtävyyden vieressä. Govinda on Hare Krishna paikka ja pienistä ennakkoluuloista huolimatta ihastuin paikan mutkattomuuteen ja iloiseen palveluun jota saimme.

Club Govinda
Soukenicka 27
Praha 1
+ 420 603 205 991
open Mon-Fri 11:00-16:00.


Tarjolla oli valmiit ateriat, joista sai valita ison tai pienen. Hintaerot näiden kahden välillä olivat olemattomat, mutta valitsin itse "pienen" annoksen, joka oli loppujen lopuksi niin iso etten jaksanut syödä kaikkea. Vaihtoehdot olivat gluteenittomia, mutta vegaaniudesta en ole varma, koska en kysynyt. Uskon että sekin järjestyisi jos vaan pyytää. Olin maistavinani salaatissa pienen palan fetajuustoa.

Ruoan noutotiski
Tämä "pieni" annos maksoi n. 4 euroa
Ravintola on yläkerrassa, alhaalta löytyy pieni kulttuurikeskus, mistä pystyy ostamaan intialaisia tarvikkeita kuten vaatteita, koruja yms. Lisäksi alhaalta löytyy luentotiloja

Kuvistani ei oikein näe paikan tunnelmaa muuta kuin sen osalta että täyttä on. Seinillä oli intia teemaan liittyviä kuvia/maalauksia ja salin perällä oli koroke, missä istuttiin "lattialla" ja kengät otettiin pois ennen korokkeelle nousemista.

Ruoka oli yksinkertaisuudesta huolimatta hyvää. Tämäkään paikka ei ole raakailijan unelma, mutta luulempa että siitä joutuu vähän tinkimään reissussa ellei sitten suunnittele aterioita todella tarkkaan etukäteen. Minulle maistui hyvin myös kypsennetty ruoka. Itse en tiennyt tykkääväni intialaistyylisestä ruuasta, mutta tällä reissulla opin jotain uutta itsestäni.

Tänne olisin voinut tulla uudelleen, mutta aika ei riittänyt. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

3 kommenttia:

 1. On pikkuisen Prahan tarjonta muuttunut siitä, kun itse nuorena kasvissyöjänä vierailin siellä 90-luvun alussa. Silloin kasvisruoka oli haudutettuja herneitä, joiden päälle lotkautettiin pitkä nakkimakkara :)

  VastaaPoista
 2. Eikä tässä vielä kaikki. :)

  Joo, toi tavallisten paikkojen "kasvisannos" Tsekeissä on vissiin edelleenkin aika hyvä vitsi. Luulempa että siitä tämä kasvisravintoloiden suosio onkin lähtenyt.

  VastaaPoista
 3. Hare Krishnat tekee ruokaa, joka yleensä luokitellaan termillä "Hindu vegetarian" eli ei kananmunia, mutta maitotuotteita toisinaan kyllä. Käytännössä siis lakto-vegetaarinen ruokavalio ilman sipulia ja valkosipulia.

  VastaaPoista