Prahan kasvisravintolat ja luontaistuotekaupat Osa 3

Prahan kasvisravintolat eivät suinkaan loppuneet vielä. Osa paikoista jäi kokematta, mutta luulempa että olen kattanut ne tärkeimmät tämän postauksen loppuun mennessä. Saa oikaista jos olen väärässä. :)

Etukäteistutkimus Prahan kasvisruokapaikoista ja luontaistuotekaupoista netissä kertoi luontaistuotekaupasta nimeltä Albio. Prahaopas kertoi puolestaan että Albio on hyvin suosittu kasvisravintola. Olin vähän häkeltynyt tästä ristiriidasta, enkä oikein tiennyt mitä odottaa. Ehkäpä paikka on molempia?

Loppujen lopuksi emme löytäneet koko Albiota, vaikka olimme juuri siellä missä pitikin. Albion paikalla tai vieressä olikin paikka nimeltä Loving Hut, joka on siis kasvisravintola. Tarkemmin sanottuna vegaaniravintola. Tämä sai siis kelvata meille Albioksi.Restaurace Loving Hut,
Praha 1
Truhlářská 20
Self-service buffet:
Mon–Fri: 11 a.m. – 04 p.m.
Open Mon–Sat: 11 a.m. – 09 p.m.Ruoka Loving Hutissa oli hyvin kiinalaistyylistä siten että melkein kaikessa liha oli korvattu soijalla, muodossa tai toisessa. Ruoka oli täälläkin itse kerättävissä tiskiltä ja lautanen punnittiin lopuksi kassalla. Ilmeisesti paikasta pystyi myös ostamaan valmiita annoksia. Hintataso oli varsin edullinen kuten muissakin käymissämme kasvispaikoissa. Taisin maksaa ateriastani n. 5 euroa.

Tunnelma ravintolassa oli vähän laitosmaista ja kiireen sävyttämää. En oikein tiedä mistä tämä johtui, mutta puhunkin nyt omasta kokemuksestani. Loving Hut nettisivuja katsoessani paikka näyttää ihan viihtyisältä. Osa raaka-aineista on nettisivujen mukaan luomua, joten en usko että paikka on suinkaan huonoimmasta päästä tason suhteen. Ruoka oli ihan jees, mutta ei missään nimessä mikään nam nam, ainakaan minun mielestäni. Soijaa oli ihan liikaa. Raakaruokalijalle täällä oli aika pieni valikoima syötävää, mutta muuten vaihtoehtoja riitti ihan kiitettävästi.

Söimme lounaamme aika nopeasti ja hiihdimme vähin äänin kohti uusia tuulia. Tämä paikka ei varsinaisesti ravinnut sydäntäni enkä usko että olisin heti mennyt uudelleen vaikka olisimmekin olleet pitempään Prahassa. Voisin kuvitella että tämä ravintola sopisi paremmin kiinalaisen ruoan ystäville ja niille jotka haluavat varmistua saavansa vegaanisen aterian.

Seuraava paikka on yksi lempparini nimittäin Lehka Hlava (Clear Head) ravintolan sisko Maitrea, ihan päänähtävyyksien lähettyvillä. Kuten siskonsakin Maitrea on hyvin suosittu ravintola. Illaksi kannattaa tehdä varaus jos haluaa varmistaa paikkansa, lounasaikaan pääsee varmaan ilman varaustakin. Me kävimme täällä useamman kerran ja nautimme jokaisesta visiitistä.Nämä minun ammattimaiset kuvani antavat todella houkuttelevan vaikutelman.

Tässäkin meinasi kuvan ottaminen unohtua... Noh, pari palaa on maisteltu ja todettu herkulliseksi.

Tynska street (no street) 6 / 1064
110 00 Prague 1
Open: Mon-Fri 11:30 - 23:30,
Sat-Sun 12:00 - 23:30 Tel: 221 711 631 (Booking)
 
Tunnelma Maitreassa on erittäin lämmin ja kotoisa. Sisustus on persoonallista ja pieniin yksityiskohtiin on selvästi panostettu. Ainut miinus tuli siitä että menu on suunnilleen identtinen sisarravintolan kanssa, joten näitä kahta paikkaa kiertäessä ruokalista tuli varsin tutuksi. Eri kokit näissä paikoissa kuitenkin oli, sen maistoi. Tarjolla oli siis salaatteja, jotain ihan raakaruokaa, vegaaneille sopivia vaihtoehtoja, muuta kypsennettyä kasvisruokaa ja virkistäviä juomia. Täällä ruoka tilattiin valmiina annoksina kuten ravintoloissa yleensä. Annoskoot olivat melkoiset, erään kerran jouduin pyytämään loput kotipakettiin koska ruokaa jäi ihan hirveästi. Pientä säätöä tuli myös gluteenittoman ruuan hankinnassa, mutta tämä johtui yksittäisestä tarjoilijasta. Itseasiassa heillä oli erillinen lista gluteenittomista ruuista, joten periaatteessa tämä on erittäin keliakia-ystävällinen paikka, jos näin nyt voi sanoa.

Luontaistuotekaupoista kiinnostuneille kerron vielä sen, että löysin sattumalta ohi kulkiessani paikan Biooo mistä tuntui löytyvän kaikenlaista luonnonkosmetiikasta superfoodeihin. Liike on kauppakeskuksen sisällä, mutta näkyi hyvin lasiseinien ansiosta.


BIOOO, OD Kotva
Náměstí Republiky 8a
Praha 1, 110 00

Hassua paikassa oli se ettei "kauppaan" päässyt sisälle vaan palvelu annettiin kassalla. Minulle tämä ei ole toimivin muoto sillä tykkään hiplata hyllyjen sisältöä ihan ite. Mutta täältä ois saanut varmasti kotiin jääneen ekoshampoon tai -hammastahnan jos ois tarvinnut. Sijainti on aika keskeinen tässäkin paikassa.

2 kommenttia:

  1. Loving Hutteja löytyy ympäri maailman. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään ketju, jonka kaikissa ravintoloissa ruoka olisi samaa, vaan jokainen mesta päättää itse minkälaista kasvissafkaa tarjoaa. Meidän paikallinen Honkkareissa on oikein kiva ja Mongolian versio oli suorastaan erinomainen. Rafloja yhdistää Supreme Master Ching Hai. Jos henkilö kiinnostaa, voipi googlettaa nimellä.

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla että Loving Hut paikasta löytyy hyviä vaihtoehtoja. Tiedän seuraavan kerran olla luomatta mitään mielikuvia jos paikka tulee vastaan jossain muualla.

    VastaaPoista