Käynnistymisvaikeuksia loman jälkeen?

Loma oli ja meni. Kävimme pyörimässä Pohjois-Pohjanmaalla ja ajelemassa autolla Ruotsissa ja Norjassa. Kummasti unohtui työt ja murheet. Edellisessä postauksessa taisinkin jo tunnustaa että liikkuminen jäi vähiin, oikeastaan se on ollut vähän laiskaa (lue yksipuolista) jo paljon ennen lomaakin. Tekosyitä tälle on paljon. Noh, lomalla oli tauolla myös kokkaaminen, vaikka normaalisti arvotankin sen jonnekin top kolmoseen. Eipä sillä, vaihtelu virkistää ja on terveysvaikutteista vaikka söisikin huonommin. Laiskottelu tuppaa vaan jäämään helposti päälle.

Yhtenä päivänä reissun jälkeen laiskotutti taas ja päätimme ostaa valmiin tuoresalaatin ja tehdä rinnalle vähän kasvispihvejä. Syödessämme hämmästelimme yhteen ääneen avopuolisoni kanssa miten salaatti, joka näyttää kyllä ihan salaatilta (jääsalaattia, kirsikkatomaatteja, fetajuustoa yms.) ei maistu sitten yhtään miltään? Edes fetajuusto ei maistunut siltä miltä se normaalisti maistuu. Tästä vedimme päätelmän, että valmissalaattien raaka-aineet ovat vaan paljon heikommat kuin itse tehdyssä salaatissamme, missä käytämme luomua niin paljon kuin kaupasta löytyy. Kyllähän me tämän tiesimme, mutta aina sitä ei a) halua uskoa, kun laiskotuttaa ja b) muista. Sain taas vähän motivaatiota tehdä salaattia itse. Kyllä tämä tästä taas rutiiniksi muuttuu!

Loman lopussa alkoi normitoiminnot muutenkin palata ja täytyy sanoa ettei kehossani ole tällä hetkellä montaa lihasta, jota ei särje. Salilla käyminen tauon jälkeen tekee kipeää. Samoin paljasjalkajuoksu. Mutta se on hyvää kipua, kuten ystäväni sanoo.

Health Coachina ja tietysti ihan normi tallaajana olen joutunut huomaamaan että terveyttä ei saavuteta millään väliaikaisilla ratkaisuilla vaan tekemällä jatkuvia positiivisia valintoja. Tämä ei tietenkään tarkoita etteikö koskaan/milloinkaan/ikinä voisi valita toisinkin, vaan lähinnä sitä että valinnat ovat pääasiassa hyviä. Välillä terveyden vaaliminen voi kuulostaa tai tuntua äärimmäisen tylsältä, koska sen eteen täytyy tehdä töitä jatkuvasti eikä mitään oikotietä ole. Voin tietysti aina asettaa jonkin tavoitteen (painon, nopeuden, toistomäärän yms) jonka haluan saavuttaa, mutta jos haluan pitää yllä kuntoa, terveyttä tai hyvää ulkomuotoa en voi lopettaa siihen kun olen sen saavuttanut. Onneksi terveyden vaalimisen ei tarvitse olla tylsää! Voit tietysti käydä ankeassa aerobicissä joka päivä (taisin nyt paljastaa mitä olen mieltä aerobicistä) ja syödä inholla kaupan valmissalaatteja kun ne on "niin terveellisiä", mutta voit myös valita ihan toisen reitin ja nauttia matkasta. Sitä se se terveys nimenomaan on; matka. Ei määränpää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti