Superfood -> Superelämä?


Nykyajan mainonta on pitänyt huolen että suurin osa suomalaisista on kuullut näistä mahtavista superfoodeista jotain. Aika moni on myös kokeillut tuotteita. Superfood villitys on ollut niin kova, että jopa viranomaiset ovat puuttuneet peliin. Sana superfood on kielletty markkinoinnissa ellei tuote pidä sisällään jotain määreitä x ja y. Sinänsä säännöt ovat naurettavat, mutta se suojaa myös siltä ettei kukaan mainosta Linnanmäen hattaraa superfoodina.

Se mikä minua häiritsee superfoodien mainonnassa on se, miten näistä tuotteista kerrotaan. Esille tuodaan yleensä Matti Meikäläinen, josta on superfoodien myötä tullut Matti Mestari. Kohentuneen terveyden lisäksi uusiksi ovat menneet myös työ ja parisuhde. Elämästä on tullut yhtäkkiä ihmeellistä.

Syömällä ravinnetiheää ruokaa voit (mutta et välttämättä!) kyllä piristyä, laihtua ja pitää vakaviakin sairauksia kurissa, mutta siitäkään huolimatta superfoodit eivät auta kaikkeen. Raakasuklaa ei pelasta sinua sydänsuruilta yhtään paremmin kuin tavallinenkaan. Reishi ei paranna itsetuntoasi eikä ashwagandha anna sinulle palkankorotusta tai uutta työpaikkaa. Yhtään ainutta ystävää et saa tekemällä aamusmoothieta, olkoon se miten terveellinen tahansa. Lihaksesi eivät kasva syömällä macaa tai spirulinaa. Näiden asioiden eteen täytyy sinun tehdä muutakin. Näiden asioiden muuttamiseksi sinun täytyy innostua elämästä ja niistä asioista missä haluat kehittyä. Sen lisäksi sinun täytyy toimia. Innostus on se mikä sinusta säteilee, eivät superfoodit.

Omaa terveyttään on erittäin tärkeää vaalia. Minusta on hienoa että superfoodit ovat saaneet erityisesti nuoret miehet kiinnostumaan ravitsemuksesta ja muista elintavoistaan. Siinä suhteessa ei voi muuta kuin nostaa hattua gojimarjoille. Ne ovat toimineet terveellisten elintapojen katalysaattoreina. Superfoodit ovat myös loistavia apuja esimerkiksi urheilijoille.

Syö superfoodeja tai ole syömättä. Terveydestään voi huolehtia monella tapaa. Jos haluat itsellesi superelämän, täytyy sinun laajentaa mukavuusaluettasi. Tee asioita mitkä jännittävät. Se on superia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti