Ilolihakset treeniin

Sekä miehillä että naisilla on lantionpohjan lihaksisto, vaikka yleisesti ottaen puhutaan aina naisten lantiopohjan lihaksista ja niiden harjoittamisen tarpeesta. Miestenkin lantiopohjan lihaksia voi siis treenata ja suosittelen lämpimästi niin tekemään. Tässä kirjoituksessa keskityn kuitenkin naisten ilolihaksiin.
 
Ilolihakset eli lantionpohjan lihakset ovat ihan yhtä tärkeä pitää kuosissa kuin mikä tahansa muu lihas. Vaikka kyseessä on lihas, joka ei näy ulospäin, on sillä iso merkitys naisen hyvinvoinnille. Huoltamalla lantiopohjan lihaksia on seksielämäsi yleensä nautinnollisempaa ja ryhtisi pysyy parempana. Vanhemmalla iällä tai synnytyksen jälkeen voit myös ehkäistä virtsankarkailua tai kohdunlaskeumaa treenaamalla ilolihaksiasi säännöllisesti. Aloittamalla nuorena pääset vanhana vähemmällä.

Naiselle lantionpohjan lihasten treenaaminen on avain kohti nautinnollisempia ja voimakkaampia orgasmeja, jonka luulisi motivoivan useampaa meistä naisista. Vahvat lihakset voivat myös helpottaa synnyttämistä, kuukautiskramppeja ja tunnottomuutta lantion alueella. Treenaaminen on onneksi aika helppoa, kunhan ensin tunnistaa oikeat lihakset. 
 
Lihas ulottuu häpyluun seudulta häntäluuhun asti ja sijaitsee parin senttimetrin syvyydellä. Mikäli sinulla on vaikeuksia löytää oikeita lihaksia voit aloittaa treenisi vessassa virtsatessasi. Pysäyttämällä virtsan suihku kesken, ymmärrät ehkä paremmin mitä lihaksia sinun kannattaa jatkossa jännittää. Mikäli lihastesi kunto on päässyt rapistumaan pahasti, kannattaa suunnata asiantuntevan fysioterapeutin puheille.
 
Voit harjoitella supistamalla lantiopohjan lihaksiasi voimakkaasti laskien viiteen tai kuuteen kehittäen näin maksimaalista voimaa. Toista n. kymmenen kertaa ja rentouta lihaksesi pariksi sekunniksi harjoituksen välissä. Treenin voit toistaa pari kolmekin kertaa. Käytä harjoitellessasi samoja lihaksia kuin virtsan ja ulosteen pidättämisessä. Maksimaalisen voiman harjoittamisessa täytyy kuitenkin pitää vapaapäiviä, samalla tavalla kuin muidenkin lihasten treenissä. Sen sijaan kevyitä supistusharjoituksia voi tehdä vaikka joka päivä.
 
Kestävyysharjoituksia voit tehdä supistamalla lihaksiasi laskemalla pitempään, mutta vähemmällä intensiteetillä kuin maksimiharjoituksissa. Treenaamalla jaksat jännittää lihaksiasi pian kauemmin ja kauemmin. Voit myös ostaa apteekista tai seksikaupasta lantiopohjan lihaksille tarkoitettuja treenikuulia, jotka ovat erinomaisia keinoja lisätä ilolihasten voimaa. Näistä löytyy erilaisia vaihtoehtoja niin alkutason treeniin kuin vaativampaankin harjoitteluun. Alussa treenikuulat ovat yleensä isoja ja kevyitä, jotta niitä on helppo pitää emättimessä. Voiman kasvaessa kuulan kokoa pienennetään ja painoa lisätään.
 
Aluksi voit joutua keskittymään harjoitteluun (varsinkin kuulien kanssa) ja tekemään harjoituksia esim. selinmakuulla. Ajan kanssa treeni käy kuitenkin helpommaksi ja voit tehdä harjoituksia käytännössä missä vain; laittaessasi ruokaa, bussipysäkillä, toimistotyössä tai vaikkapa kuntosalilla treenatessasi muita lihaksia.
 
Säännöllinen treeni voi tuottaa tuloksia jo parissa kuukaudessa, joten aloita tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti