Kuva ei ole mitenkään edustava, mutta hyvää oli. Seassa taisi olla mustikkaa ja mansikkaa, päällä viinimarjoja yms. Lempparini on kuitenkin mansikka+puolukka sekoitus.
Tuorepuuro kahdelle:
2-3 dl idätettyä tattaria
n. desi idätettyä hirssiä
2-4 liotettua (kuivattua)taatelia (tai liotettuja rusinoita)
banaani
1-3 dl mansikkaa ja puolukkaa (tai muita lemppari marjoja/hedelmiä)
vettä ja/tai kuivattujen hedelmien liotusvesi (tarpeen mukaan)
Kaikki sekaisin blenderissä. Päälle voi laittaa tuoreita/sulaneita marjoja tai hedelmän viipaleita, päärynä ja viinirypäleet ovat olleet mun herkkuja. Parasta tässä tuorepuurossa on se, että se tuntuu maistuvan myös niille, jotka eivät normipuurosta erityisemmin tykkää. Puuro on myös mukavaa vaihtelua viherpirtelöille.
Kiva blogi!!!
VastaaPoistaHei, miten tuota tattaria ja hirssi käytännössä idätetään? siivilään? lasipurkkiin? lautaselle? kastelua? :)
Mukava, että miellyttää. :)
VastaaPoistaTattaria ja hirssiä olen idättänyt liottamalla ensin (hirssi yön oli, tattaria n. 15 min), huuhdellut hyvin useampaan otteeseen ja laittanut valumaan lävikköön/tiheään siivilään/idätysastiaan tai lasipurkkiin missä on harsokangas päällä. Ituja on tullut huuhdeltua 2-3 kertaa/vrk. Molemmat itää noin 1-3 vuorokaudessa, usein kärsivällisyys odottamiseen riittää vain yhdelle vuorokaudelle. :)