Tuoretta puuroa

Aamut on alkaneet viime aikoina usein tuorepuurolla, niihin ihastuin ensi lusikallisella. Aluksi tein puuroa liottamalla tattaria yön yli, mutta nykyään olen lisäksi idättänyt niitä vuorokauden tai pari, jolloin maku paranee. Idätettäessä täytyy vain muistaa se, ettei niitä kärsi liottaa kuin 10-30 minuuttia tai muuten ne pehmenevät itämättömiksi. Lisäksi olen ottanut mukaan puurooni hirssin, jota myös idätän. Hirssiin ei tosin tule näkyvää itua. Mukavaa, että sekin pussukka saa käyttöä, en ole ennen oikein osannut käyttää hirssiä mihinkään. Jos jollakulla on hyviä vinkkejä hirssin käyttämiseen niin reseptejä otetaan ilolla vastaan.Kuva ei ole mitenkään edustava, mutta hyvää oli. Seassa taisi olla mustikkaa ja mansikkaa, päällä viinimarjoja yms. Lempparini on kuitenkin mansikka+puolukka sekoitus.

Tuorepuuro kahdelle:

2-3 dl idätettyä tattaria
n. desi idätettyä hirssiä
2-4 liotettua (kuivattua)taatelia (tai liotettuja rusinoita)
banaani
1-3 dl mansikkaa ja puolukkaa (tai muita lemppari marjoja/hedelmiä)
vettä ja/tai kuivattujen hedelmien liotusvesi (tarpeen mukaan)

Kaikki sekaisin blenderissä. Päälle voi laittaa tuoreita/sulaneita marjoja tai hedelmän viipaleita, päärynä ja viinirypäleet ovat olleet mun herkkuja. Parasta tässä tuorepuurossa on se, että se tuntuu maistuvan myös niille, jotka eivät normipuurosta erityisemmin tykkää. Puuro on myös mukavaa vaihtelua viherpirtelöille.

2 kommenttia:

  1. Kiva blogi!!!
    Hei, miten tuota tattaria ja hirssi käytännössä idätetään? siivilään? lasipurkkiin? lautaselle? kastelua? :)

    VastaaPoista
  2. Mukava, että miellyttää. :)

    Tattaria ja hirssiä olen idättänyt liottamalla ensin (hirssi yön oli, tattaria n. 15 min), huuhdellut hyvin useampaan otteeseen ja laittanut valumaan lävikköön/tiheään siivilään/idätysastiaan tai lasipurkkiin missä on harsokangas päällä. Ituja on tullut huuhdeltua 2-3 kertaa/vrk. Molemmat itää noin 1-3 vuorokaudessa, usein kärsivällisyys odottamiseen riittää vain yhdelle vuorokaudelle. :)

    VastaaPoista